930×122 CAPRA 5

accident

ANCHETA MORȚII LUI LIVIU PĂUNOIU. ANUNȚ OFICIAL AL POLIȚIEI ARGEȘ

Ancheta morții lui Liviu Păunoiu. Anunț oficial al Poliției Argeș. La sfârșitul anului 2018, tânărul politician Liviu Păunoiu își pierdea viața într-un accident rutier produs pe DN 67B Pitești – Vedea, pe raza comunei argeșene Poiana Lacului.

Citiți și: Ai fost implicat într-un accident? Ce trebuie să faci

Potrivit informațiilor furnizate la momentul respectiv de Poliția Argeș, accidentul, în care au fost implicate un Smart (condus de Păunoiu) și un Opel, s-a produs din cauza vitezei excesive și a pătrunderii pe contrasens. Nu se stabilise cu exactitate cine a pătruns pe contrasens. Cert era că șoferul Opel-ului, un tânăr de 26 de ani, din comuna Poiana Lacului, conducea cu mult peste limita legală de viteză în momentul producerii accidentului.

La mai bine de o lună de la tragedie, am vrut să aflăm dacă s-a stabilit cine e vinovat. Situația este încă sub semnul întebării și nici nu există indicii, cel puțin oficial, că ar putea fi rezolvată în viitorul apropiat.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

”În cauza penală privind uciderea din culpă din care a rezultat decesul lui Liviu Păunoiu, de 31 de ani, din comuna Săpata, urmează a fi dispusă o expertiză prin care să se stabilească traseul celor două autovehicule la momentul în care a avut loc coliziunea. Aceasta (n.r. – expertiza) se va desfășura după ce vor fi stabilite toate împrejurările în care a survenit decesul bărbatului”, declară purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Florin Popa, chestionat de ePitești pe marginea acestui subiect.

Concret, după ce se va primi rezultatul necropsiei, dar și al altor analize solicitate, se va dispune efectuarea expertizei. Sunt proceduri de durată, conform Poliției Argeș.

Șoferul celuilalt autoturism implicat în accident ”este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Permisul său a fost reținut. Poate conduce dacă primește acordul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Depinde și de situația șoferului, cum justifică faptul că are nevoie să conducă, urmând ca la soluționarea cauzei să se dispună cu privire la dreptul său de a conduce. Dacă se constată că este el vinovat, rămâne fără permis”, precizează Florin Popa pentru ePitești.

La finalul cercetărilor, dacă va fi găsit vinovat, șoferul rămas în viață ”va fi închis sau nu, în funcție de ce dispune autoritatea de Parchet prin dispozitivul sentinței”, adaugă purtătorul de cuvânt al Poliției argeșene.

Până la finalizarea anchetei, șoferul rămas în viață, fie că este vinovat, fie că nu, dacă primește acordul Parchetului (periodic, la 15 zile), va putea conduce din nou pe drumurile publice. Asta deși, potrivit Poliției, avea viteză când s-a produs accidentul. Rămâne să așteptăm concluzia expertizei. Vom urmări subiectul.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3