Donaris 930 x 122

centrul cultural mioveni

Ansamblul „Moldovenii din Cetate” ajunge la Mioveni

Ansamblul „Moldovenii din Cetate” ajunge la Mioveni

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

În perioada 11-13 august, în Mioveni va avea loc o nouă ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor.

Printre ansamblurile care vor participa se numără și „Moldovenii din Cetate”, din Iași.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Iată câteva informații despre dansatori:

„Activitatea Ansamblului a luat naștere în anul centenarului – 2018 mai ales în scopul creării unor preocupări culturale extrașcolare ale tinerilor noștri în cadrul Centrului Cultural Moșna, dar și ca un omagiu adus strămoșilor noștri care ne-au lăsat moștenire o bogată zestre culturala.

La îndemnul și cu susținerea Primăriei și a părinților, a luat naștere cu sprijinul de specialitate al domnului Dan Cernat, Ansamblul Folcloric – Moldovenii din Cetate.

Cum orice început este dificil, a fost nevoie de multă muncă, în urma căreia tinerii dansatori amatori s-au făcut remarcați în primul rând prin: entuziasmul, simplitatea, frumusețea și eleganța dansurilor tradiționale, dar mai ales prin naturalețea și autenticitatea jocului pe care și în prezent îl mai întâlnim la petrecerile din vatra satului nostru.

Deși într-o perioadă destul de scurtă, Ansamblul Moldovenii din Cetate a reușit sa participe și să se facă remarcat la numeroase festivaluri și concursuri, atât în România, cât și în Italia și R. Moldova, culegând aprecierea publicului, a organizatorilor și nu în ultimul rând a specialiștilor din domeniu.

Vor veni în fața dumneavoastră, pe scenă, cu respect, emoție, dar și bucurie, prezentând câteva jocuri populare, din județul Iași, dar și obiceiuri populare specifice zonei de sud a județului Iași, așa cum se mai poartă jocurile și cântecele pe la noi, acasă.

În câteva cuvinte, acesta este Ansamblul Folcloric Moldovenii din Cetate de la Moșna, din Iași”, transmit reprezentanții acestuia.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90