NOR CURIER 930X122

centrul cultural mioveni

Ansamblul „Nuntașii Bihorului” revine la Festivalul de Folclor, în Mioveni

Ansamblul „Nuntașii Bihorului” revine la Festivalul de Folclor, în Mioveni

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

În perioada 11-13 august, în Mioveni va avea loc o nouă ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor.

Printre ansamblurile care vor participa se numără și „Nuntașii Bihorului”, din Oradea.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Iată câteva informații despre dansatori, transmise de reprezentanții Centrului Cultural Mioveni:

Cu o activitate neîntreruptă de aproape 60 de ani în promovarea valorilor nepieritoare ale tezaurului tradițional românesc, Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului“ din Oradea, ansamblu ce activează în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea, reprezintă una dintre cele mai importante instituții de profil din partea de vest a țării.

Asociat mereu cu profesionalism, eleganță și responsabilitate față de actul artistic, ansamblul se înscrie în patrimoniul cultural tradițional autentic printr-un repertoriu coregrafic bogat și variat caracterizat mereu prin abnegație față de noblețea dansului popular românesc, atât din ținutul străvechi al Crișanei, cât și de pe alte meleaguri ale spațiului românesc.

Ansamblul „Nuntașii Bihorului” revine la Festivalul de Folclor, în Mioveni

„Nuntașii Bihorului“ au prezentat dansul popular românesc pe mari scene ale țării și ale lumii, alături de bucuria și energia unor dansatori dedicați misiunii de ambasadori ai acestuia.

De pe meleaguri crișănene, la Mioveni ”Nuntașii Bihorului“ aduc din nou jocul, cântul și voia bună pentru toți cei care iubesc folclorul românesc, revenind cu aceeași dăruire și energie cu care au poposit și anul trecut în aceste zone ale țării.

Instructor coregraf este Avram Dinu Marius.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90