Donaris 930 x 122

isj argeș

Anunț de ultimă oră din partea Inspectoratului Școlar Județean Argeș

Inspectoratului Școlar Județean Argeș anunță desfășurarea unui amplu eveniment în perioada ce urmează.

Citiți și: Emoții mari pentru copii și părinți! Începe Evaluarea Națională

IȘJ ARGEȘ TRANSMITE:

„Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, organizează sâmbătă, 5 martie 2022, începând cu ora 10:00, Conferința județeană „STOP! Fără abuz, neglijare, exploatare – Apelul la 119, pas necesar pentru combaterea violenței asupra minorilor”, proiect ce vizează reuniunea tuturor actorilor județeni implicați în prevenirea și combaterea cazurilor de violență manifestată asupra copiilor.

Citiți și: Schimbare la Inspectoratul Școlar! Tudosoiu preia șefia (din nou) de la Alina Manea

Evenimentul – ce va fi transmis în direct, prin intermediul paginii de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Argeș – implică o dezbatere activă și comprehensivă a subiectului, urmărindu-se cu prioritate inițierea unui dialog real între reprezentanții instituțiilor publice cu atribuții în domeniu și membrii societății civile.

Este o condiție esențială pentru a asigura tratarea corespunzătoare a acestui fenomen, date fiind particularitățile de intervenție impuse de către mediul social în care aceste acțiuni sunt întreprinse cel mai des – mediul familial, existența unui parteneriat solid între autoritățile publice cu atribuții în domeniul asistenței și protecției sociale și unitățile de învățământ preuniversitar, mediul extrafamilial în care elevii petrec cel mai mult timp.

 

Așadar, Conferința județeană „STOP! Fără abuz, neglijare, exploatare – Apelul la 119, pas necesar pentru combaterea violenței asupra minorilor”, reunind reprezentanți ai instituțiilor publice județene cu activitate în domeniul serviciilor sociale, în domeniul educației, respectiv în domeniul siguranței și ordinii publice, juriști, psihologi, activiști din mediul nonguvernamental, elevi și, nu în ultimul rând, părinți, urmărește stabilirea unui set de principii adaptate particularităților județului Argeș, care să faciliteze procesul de identificare și raportare, respectiv procesul de prevenire și combatere a cazurilor de violență asupra minorilor.

Evenimentul va avea loc la Universitatea din Pitești (Sala de festivități – str. Târgu din Vale, nr. 1, Corp Central).”

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Gancea Viorel ARN spune:

    Sunt bune asemenea initiative. Alianța familiilor din România , dar și Alianța Renașterea Națională încurajează și promovează asemenea inițiative și proiecte.

  • Cititor spune:

    Cred ca sunteti „paraleli’ cu realitatea! Ce actiuni,ce evenimente inițiați, cand o profesoara de la un liceu din Gavana, spune la sf orei:”Sunt fericita ca am putut sa rezolv aceasta problema cu niste proști ca voi”?!? Evenimente…intruniri….strangeri de màna…aplauze :(( in rest sunteti rupti de realitate!!

570 X 90 CAPRA 3