Donaris 930 x 122

auto

Anunț important despre înmatriculări și permise auto!

Anunț important despre înmatriculări și permise auto!

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

În Monitorul Oficial a fost publicată HG 325/2023, prin care este vizată schimbarea modului de organizare și funcționare a acestora.

Potrivit noului act normativ, prefecții pot stabili, prin ordin, organizarea a cel mult două puncte de lucru ale serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor în localități diferite de cea în care acesta își are sediul (municipiul de reședință), conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Vestea zilei despre permisele auto!

Hotărârea stabilește și câteva detalii legate de programul pe care vor trebui să-l aibă punctele de lucru ale serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Mai exact, acestea vor trebui să aibă program săptămânal, pe parcursul a cel puțin două zile lucrătoare.

Activitățile ce se vor putea desfășura în punctele de lucru ale serviciului de permise auto și înmatriculare a mașinilor vor fi:

preluarea documentelor necesare înmatriculării vehiculelor, respectiv emiterii permiselor de conducere;

înscrierea în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate a datelor de identificare ale unui vehicul și ale proprietarului acestuia, dar și date legate de permisul auto (de identificare, legate de categoriile de vehicule pentru care există drept de conducere etc.);

programarea pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere;

eliberarea autorizațiilor de circulație provizorie, a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii ori a dovezilor înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare sau ale permiselor de conducere, după caz.

Măsura are drept scop reducerea timpului pierdut pe drumuri și a cheltuielilor generate de deplasările repetate.

Detalii, AICI – UPDATE: E oficial: Operațiunile legate de înmatricularea mașinilor sau obținerea permiselor auto se vor putea desfășura în mai multe orașe ale unui județ

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90