Donaris 930 x 122

gaze

Anunț important pentru cei care rămân fără furnizor de gaze

Anunț important pentru cei care rămân fără furnizor de gaze

Citiți și: Pitești: Se extinde rețeaua de gaze

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a fost desemnată furnizor de ultimă instanță (FUI) de gaze de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ceea ce înseamnă că va fi nevoită să îi preia în portofoliu pe clienții finali care rămân fără furnizor.

Și Premier Energy, care, începând din luna iunie nu mai era furnizor de ultimă instanță, a fost redesemnat FUI.

Citiți și: Preţurile electricităţii şi gazelor vor atinge în această iarnă valori colosale

În plus, pe 22 octombrie intră în vigoare decizia ANRE prin care și companiei Tinmar, aflată în atenția publică în ultimul timp, îi va fi retras statutul de FUI. Vicepreședinte ANRE susține că locul acesteia între cei 7 FUI desemnați de ANRE va fi luat de una dintre companiile de furnizare a ENEL, care este următoarea pe listă. În decembrie 2021 a fost modificat regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a gazelor naturale, fiind introduse criterii precum cota de piață, numărul de clienți finali și cantitatea de energie vândută.

În prezent cei 7 FUI desemnați de ANRE pe piața de gaze sunt Electrica Furnizare SA, E.ON Energie România SA, Engie Romania SA, OMV Petrom SA, Tinmar Energy SA, Romgaz și Premier Energy.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3