EcoMoto 930×122

anunț

Anunț important pentru elevi!

Anunț important pentru elevi!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Elevii nemulțumiți de liceul unde au fost admiși după Evaluarea Națională din acest an nu se vor putea transfera în clasa a IX-a la un liceu mai bun în clasamentul, ci numai la unul cu medie de admitere echivalentă.

Situația se poate schimba începând cu clasa a X-a, dar numai dacă elevul va reuși să obțină o medie școlară a clasei a IX-a cel puțin egală cu cea a ultimului admis în clasa în care dorește să se transfere.

Citiți și: Anunț public – Construire spălătorie Auto self servis

În cazul schimbării profilului sau a specializării, copiii vor trebui să promoveze examene de diferență.

Din punct de vedere statistic, examenul de admitere în liceu (evaluare națională) din acest an a înregistrat rezultate inferioare celor din anii precedenți, cel puțin în ceea ce privește numărul de medii peste cinci obținute de elevi. În același timp, media de admitere la liceele bine cotate a crescut, situație care a adus dezamăgire multora dintre părinții a căror copii au avut rezultate sub așteptări.

Anunț important pentru elevi!

Pentru aceștia, singura soluție rămasă la îndemână este transferarea ulterioară a copilului la un liceu situat ,,mai sus” în lista inițială de opțiuni.

Regimul transferurilor elevilor este reglementat de Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Conform acestuia, în cazul elevilor din clasa a IX-a, transferul este condiționat, la fel ca în cazul admiterii elevului respectiv, de nota obținută la examenul de Evaluare Națională: ,,elevii din clasa a IX-a se pot transfera în timpul anului școlar numai dacă media lor de admitere este cel puțin egală cu media ultimului admis (…), doar în situații medicale deosebite, pe baza avizului comisiei medicale județene/a municipiului București, acolo unde există, sau a documentelor medicale justificative, și în situațiile excepționale prevăzute la art. 144 alin. (4), în limita efectivelor maxime la clasă, stabilite de lege”.

Detalii, AICI

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3