EcoMoto 930×122

elevi

Anunț important pentru elevi și studenți! E obligatoriu!

Anunț important pentru elevi și studenți

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023 – 2024 urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii, transmite CNPP.

De asemenea, studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

Citiți și: Decizie crucială pentru cei ce vor pensie!

– să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii  – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor;

– să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023 – 2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.

CNPP atrage atenția că în situația neprezentării adeverinței, respectiv a declarației pe propria răspundere, după caz, până la termenul-limită, pensia de urmaș va fi reținută de la plată, începând din luna următoare termenului-limită.

Copiii au dreptul la pensie de urmaș până la vârsta de 16 ani, dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani sau pe toată durata invalidității de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situațiile amintite.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90