EcoMoto 930×122

ajutor

Anunț important privind ajutorul de încălzire!

Anunț important privind ajutorul de încălzire!

Citiți și: Ajutor de la stat pentru cei care stau la bloc!

Cetățenii care se încadrează  la obținerea ajutorului de încălzire, dar nu dețin acte de proprietate asupra imobilelor în care locuiesc pot prezenta la dosar o adeverință de la Registrul Agricol.

Astfel, pentru situațiile în care nu sunt emise acte de proprietate pentru construcția cu destinație de locuință, înscrierea din Registrul agricol este documentul prin care se dovedește dreptul de folosință asupra imobilului, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români

Conform Ordonanței Guvernului nr. 28/2008, registrul agricol constituie documentul oficial de evidență primară unitară în care la oraşe, municipii şi sectoare ale municipiului Bucureşti se înscriu date cu privire la gospodăriile care deţin terenuri agricole şi silvice, precum şi animale pe raza lor administrativ-teritorială.

Persoanele care fac parte dintr-o gospodărie ce deține în proprietate sau în folosință bunuri cu destinație agricolă și este înscrisă în Registrul agricol conform legii, pot solicita la Biroul Registru Agricol al Primărei de domiciliu adeverințe care să ateste calitatea de titular/locatar al unui imobil tip locuinţă, spre a servi la întocmirea dosarului privind ajutorul pentru încălzire.

De acest ajutor beneficiază familiile și persoanele singure care folosesc pentru încălzirea locuinței combustibili solizi sau petrolieri, respectiv gaze naturale sau energie electrică.

Conform legislației, beneficiază de acest ajutor de încălzire familiile care au venituri nete lunare mai mici de 1.386 lei pe fiecare membru de familie sau persoanele singure care câștigă pe lună până în 2.053 lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90