New Profesional Consult 930 x 122

adeverințe

Anunț important privind noul an școlar! Ce obligație au elevii

Anunț important privind noul an școlar! Ce obligație au elevii

Citiți și: Se dau tichete în valoare de 500 de lei!

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că elevii şi preşcolarii trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice eliberate de medicul de familie doar la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, mai exact la creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a.

,,Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverinţă medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, adică pentru creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a.

Citiți și: Argeș. La școală, ca la bar! Elevi prinși fumând într-o unitate de învățământ

Toţi ceilalţi copii nu trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Anunț important privind noul an școlar! Ce obligație au elevii

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăseşte în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei nr. 2508/4493 din 2023.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache