930×122 CUMPANA 5

rovinieta

Anunț important privind rovinieta

Anunț important privind rovinieta și taxa de pod!

Citiți și: Amendă de până la 3.000 de lei pentru șoferii care fac asta!

Pentru a facilita plata rovinietei și a taxei de pod, dar și pentru a se reduce numărul de amenzi pentru neplata acestora, Ministerul Transporturilor vrea să introducă, printr-un proiect de ordin apărut miercuri, un nou mod în care se pot plăti cele două taxe online, pe lângă cele existente deja.

Astfel, rovinieta și taxa de drum vor putea fi plătite și prin platforma ghișeul.ro. Cele două taxe se pot plăti acum direct la benzinării sau puncte de taxare, online ori prin SMS.

Citiți și: Impozit special pentru clădirile și automobilele de valoare mare

Acest nou mod de plată se va adăuga celor deja existente, respectiv online (prin aplicații sau site-uri deja existente), prin SMS și la distribuitorii autorizați (de cele mai multe ori, benzinării) ori la punctele de taxare (în cazul taxei de pod).

În cazul în care taxa de pod sau rovinieta vor fi plătite prin ghișeul.ro, șoferii vor primi pe mail, ca acum, în cazul plății online, documentele ce dovedesc plata.

Și în acest caz, la emiterea rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul optează pentru a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare.

Spre deosebire de taxa de pod, rovinieta trebuie plătită înainte de efectuarea unei călătorii.

Donaris 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache