Donaris 930 x 122

Arges

Anunț important privind valabilitatea cardului de alimente

Valabilitatea cardului de alimente s-a prelungit pentru tot anul 2023.

Citiți și: Argeș. Accident puternic între 2 mașini. A „zburat” cu Loganul!

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că a fost prelungită valabilitatea cardului de alimente pentru tot anul 2023, iar pentru compensarea preţului la energie, persoanele şi familiile vulnerabile vor primi 1.400 de lei pe an.

“Guvernul României a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele şi familiile aflate în situaţie de vulnerabilitate, şi anume, referitor la cardul pentru alimente s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card şi acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei odată la două luni.

Citiți și: Argeș. Incident grav: a căzut un copac peste el! Mai multe mașini, praf

Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei. De asemenea, Guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranşa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 decembrie – 23 decembrie. Aşadar, numărul de beneficiari de carduri pentru alimente este de 2,4 milioane beneficiari la fiecare tranşă”, a declarat Marcel Boloș la finalul şedinţei de Guvern.

El a precizat că se ridică la 600 de milioane de lei costul unei tranşe, iar jumătate din aceşti bani urmează să fie acoperiţi din fonduri externe nerambursabile.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3