930X122 MAIA

copii

Anunț pentru toți părinții care vor să își înscrie copiii la școală

La fel ca până acum, și în anul şcolar 2022-2023, înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor se va face în două etape. Apoi, cererile de înscriere vor putea fi depuse de părinți la școli începând cu 11 aprilie, potrivit unui ordin al Ministerului Educației (ME) apărut recent.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Cererea de înscriere la școală va putea fi completată de părinți online și transmisă prin e-mail, prin poștă sau depusă direct la secretariatul școlii, anunță Avocatnet.ro.

Toate detaliile înscrierii copiilor în clasa pregătitoare, în anul școlar 2022-2023, inclusiv calendarul acesteia, se regăsesc în Ordinul ME nr. 3.445/2022, publicat miercuri în Monitorul oficial nr. 280.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

PRIMA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE ÎNCEPE PE 11 MAI

Potrivit acestuia, prima etapă de înscrieri începe pe 11 mai, iar cea de-a doua, pe 30 mai 2022. Până atunci însă se mai desfășoară câteva etape pregătitoare.

Mai exact, la data de 28 martie 2022, atât școlile, cât și inspectoratele școlare sunt obligate să afișeze circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate.

Apoi, în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022, părinții/ tutorii legal instituiți/ reprezentanții legali ai copiilor completează/ depun/ transmit cererile-tip de înscriere. Cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, potrivit ordinului.

PRIMA DINTRE ETAPELE DE ÎNSCRIERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR SE DESFĂȘOARĂ ÎN PERIOADA 11 – 27 MAI 2022, ASTFEL:

– În 11 – 12 mai 2022 are loc procesarea de către comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice, și repartizarea copiilor la școala de circumscripție;

– Între 13 – 25 mai 2022 are loc procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/ transmise de părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

27 mai 2022, ziua în care se vor afişa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

CEA DE-A DOUA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE ARE LOC ÎN PERIOADA 30 MAI – 10 IUNIE 2022:

– Pe 30 mai 2022 are loc comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;

– Între 31 mai – 7 iunie 2022 se va putea depune/ transmite cererea-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

– Pe 10 iunie 2022 va avea loc afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90