New Profesional Consult 930 x 122

odometru

Anunț RAR: Interzis pentru șoferi!

Anunț RAR: Interzis pentru șoferi!

Citiți și: Toți șoferii care nu știu iau amendă: Limita nouă de viteză spre Autostrada A1

Conform oficialilor RAR, dispozitivul care oprește înregistrările odometrului în timpul deplasării autovehiculului, descoperit în timpul unei acțiune de inspecție, este periculos.

De asemenea, punerea lui pe piață sau utilizarea sunt interzise.

Citiți și: Aceste mașini vor fi urmărite!

Oficialii instituției atrag atenția posesorilor de mașini că în activitatea de supraveghere a pieței a întâlnit diverse componente destinate a fi utilizate la autovehicule.

Pot părea inovatoare

RAR atrage atenția utilizatorilor de vehicule să se informeze din surse avizate asupra reglementărilor legale aplicabile sau chiar a legalității utilizării la vehicule a componentelor respective.

Mai nou, „într-o acțiune recentă de inspecție, la solicitarea Autorității Vamale, am identificat o noua «minune tehnologică» a cărei promisiune este… «înghețarea kilometrilor parcurși». (…)

Produs «minune»

S-a constatat a fi un dispozitiv electronic (un cablu) cu două mufe, pe care era aplicată doar o etichetă cu un cod, fără vreo trasabilitate.

Produsul nu era însoțit de niciun document tehnic sau fișă de informații”, menționează cei de la RAR.

Verificare online

Inginerii RAR au constatat că produsul este promovat ca un sistem care permite oprirea înregistrărilor odometrului în timpul deplasării autovehiculului.

Aceștia atrag atenția că este periculos, iar introducerea pe piață, punerea la dispoziție sau utilizarea unor astfel de dispozitive este interzisă!

La fel cum a fost interzisă punerea în liberă circulație și pentru produsul în cauză!”, susțin oficialii Registrului Auto Român.

Componentele precum acest dispozitiv de blocare a odometrului nu fac parte dintr-un tip omologat ca unitate tehnică separată și nici nu aparțin unor echipamente de origine ale unor producători de vehicule.

Mai mult, acestea au rolul de a modifica un vehicul omologat de tip UE prin afectarea vitezometrului și a odometrului.

Detalii, AICI 

Anunț RAR: Interzis pentru șoferi!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Tudorel spune:

    ptr un bec la nr javrele de la rar au luat talonul masinii si au dat o amenda de 8 milioane.au de strins bani la buget futui in git cu tot neamul.

  • Ionuț spune:

    Daca luminile de zi sant obligatoriu, de ce este rau daca montam (la servis) două lampi cu leduri si la masinile care nu au venit cu ele? Astea nu trebuie să fie „vizibile? Trebuie sa stai cu farurile aprinse pe canicula sa ia foc masina??

  • sunt mai aspre legile de legislație rutieră că pe timpul lui Ceaușescu….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90