930×122 CAPRA 5

curent

Anunț uriaș despre prețurile la curent și gaze!

Anunț uriaș despre prețurile la curent și gaze!
Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de OUG cu impact asupra pieței de energie.
De la 1 aprilie, ar trebui ca ANRE, pe baza propriei metodologii, să aprobe creștere tarifelor de distribuție a energiei electrice și gazelor, care a fost înghețată anul trecut, conform Economica.net.
Guvernul a dat OUG în care practic dictează ANRE cum să crească aceste tarife, și nu a lăsat Autoritatea să aplice propria metodologie, probabil temându-se că, dacă ANRE ar fi crescut tarifele cu cât ar fi rezultat din calcul, prețul final la client ar fi fost (mai) mult peste nivelurile plafonate, care sunt fixate până în 2025, iar bugetul ar fi avut de suportat sume suplimentare.
Așadar, tarifele de distribuție vor crește doar cu rata inflației și cu creșterea costurilor cu consumul propriu tehnologic al rețelelor (capitalizarea de anul trecut, adică ce nu s-a recunoscud drept cost, ca să nu crească tariful), care a rămas să se acorde, eșalonat, timp de cinci ani.
Detalii, AICI

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Elena spune:

    Factura la energie ELECTRICA a venit în două sume 1000 lei și alta de 260 lei dar pe cele două luni ! Noiembrie și Decembrie 2022 ! De ce 1000 de lei pe aceste luni ? IAR DIN LUNA IANUARIE 2023 factura e de 260 lei pentru 5-6 Ianuarie ! De ce ? Ce fel de calcul au făcut ?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3