Donaris 930 x 122

bnr

Anunțul BNR pentru toți românii care au rată la bancă

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,55%, de la 6,56%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Ratele românilor ar putea fi mai mici, anunță BNR.

Citiți și: Acuzații grave! Cele mai mari bănci investigate!

Vestea zilei de la BNR

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,66% de la 6,67%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache