Meniu

O nouă monedă intră în circuit!

O nouă monedă intră în circuit!

Citiți și: Bani noi în România!

Începând cu 28 octombrie 2024, Banca Națională a României (BNR) introduce în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la nașterea lui Constantin I. Parhon.

Personalitate marcantă în domeniul endocrinologiei.

Citiți și: Salarii mai mari! Decizie crucială pentru 2024

Moneda, cu valoare nominală de 10 lei, celebrează contribuțiile lui Parhon și este concepută cu detalii ce simbolizează atât activitatea sa științifică.

Cât și contextul istoric al înființării Institutului Național de Endocrinologie din București, fondat prin decret emis de Regele Mihai I.

Aversul monedei:

prezintă imaginea institutului care îi poartă numele, alături de un fragment din decretul regal de înființare, inscripția „ROMANIA”, stema națională, valoarea nominală „10 LEI” și anul „2024”.

O nouă monedă intră în circuit!

Reversul:

redă portretul lui Parhon în laboratorul său de lucru, alături de numele acestuia și anii „1874” și „1969”, care marchează perioada vieții sale.

Monedele, produse în tiraj limitat de 5.000 de exemplare, sunt ambalate în capsule de metacrilat.

Și sunt însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate cu semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central.

Fiind redactate în română, engleză și franceză.

Prețul de achiziție este de 530 de lei, exclusiv TVA.

Disponibile pentru vânzare în sucursalele regionale BNR din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș, monedele din argint cu tema 150 de ani de la nașterea lui Constantin I. Parhon au putere circulatorie pe teritoriul României.

Detalii suplimentare privind achiziția sunt disponibile pe site-ul oficial al BNR.

New Profesional Consult-555×222