930 pe 122 COSTACHE

bnr

Vestea momentului pentru românii cu rate la bănci! Ce se întâmplă azi cu ROBOR

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,59%, de la 6,60%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,69%, de la 6,71%, anunță Banca Națională a României.

Citiți și: Acuzații grave! Cele mai mari bănci investigate!

ROBOR scade și azi

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90