Donaris 930 x 122

bnr

Vestea zilei pentru toți românii care au rate la bancă!

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,65%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Citiți și: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu ratele românilor

ROBOR stagnează. Vești noi pentru românii cu rate

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,79%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață. Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%.

Rate ROBOR

Rate ROBOR

Citiți și: Anunțul BNR pentru toți românii care au rată la bancă

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90