Donaris 930 x 122

bacalaureat

Anunțul momentului: Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul anul acesta

Anunțul momentului: Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul anul acesta

Citiți și: Intră peste 3000 de lei direct pe card!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut noi declarații despre Evaluarea Națională din acest an și despre examenul de Bacalaureat.

Potrivit acesteia, examenele nu se vor modifica anul acesta, rămânând în forma cunoscută.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

„Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, rămânând în forma cunoscută”, a spus Ligia Deca, potrivit Ziare.com

Totodată, Deca ia în calcul ca unii profesori să nu mai poată evalua lucrările. Este vorba despre profesorii evaluatori care au participat la simularea examenelor naţionale, iar corectura a fost deficitară.

„Este prima dată când un număr atât de mare de elevi, aproape 300.000, au fost evaluaţi folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. În total au fost aproape 1,6 milioane de lucrări.

Au fost implicaţi în desfăşurarea simulărilor peste 40.000 de colegi. (…) Avem date clare de la care să pornim în elaborarea politicilor educaţionale. Și pe termen scurt în elaborarea planurilor remediale şi de asemenea în calibrarea subiectelor pentru examenele din vară.

Printre problemele semnalate au fost cele legate de numărul mare de lucrări cu diferenţe de evaluare mai mare de un punct. (…) Luăm în calcul ca profesorii în cazul cărora au fost evidentă corectura deficitară să nu mai poată evalua înainte de a participa la sesiuni de formare dedicată”, a susţinut Ligia Deca.

Foto descriptiv: arhivă

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90