930×122 CAPRA 5

Transfăgărşan

Anunțul pe care toată lumea îl aștepta despre cel mai spectaculos drum din România

Anunțul pe care toată lumea îl aștepta despre cel mai spectaculos drum din România

Citiți și: Zăpadă mare pe Transfăgărășan!

Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, are încă mai multe porțiuni închise din cauza zăpezilor de peste 3 metri.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat că deszăpezirea continuă și există posibilitatea redeschiderii traficului la mijlocul lunii iunie.

Citiți și: Motociclist rănit grav în Argeș, dus cu elicopterul la București

Stratul de zăpadă pe Transfăgărășan depășește, pe alocuri, 3 metri, ceea ce face deszăpezirea o sarcină dificilă și laborioasă.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au confirmat că se intervine cu un ansamblu de utilaje de mare capacitate pentru a curăța cât mai eficient drumul.

Foto: dailybusiness.ro

„Continuăm deszăpezirea Transfăgărășanului! Suntem în linie dreaptă pentru deschiderea celui mai spectaculos drum din România până la mijlocul lunii iunie”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

În prezent, circulația pe DN 7C, Transfăgărășan, este închisă între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă.

Această porțiune este cea mai afectată de stratul gros de zăpadă.

Utilajele de deszăpezire fac eforturi mari pentru a reda drumul circulației în condiții de siguranță.

Anunțul pe care toată lumea îl aștepta despre cel mai spectaculos drum din România

Pentru a face față provocărilor aduse de stratul de zăpadă, DRDP Brașov utilizează un ansamblu de utilaje de mare capacitate.

Acestea includ freze de zăpadă, încărcătoare frontale și alte echipamente specializate care pot face față grosimii stratului de zăpadă.

Reprezentanții DRDP Brașov și CNAIR estimează că, dacă condițiile meteo permit și operațiunile de deszăpezire continuă în același ritm, Transfăgărășanul va fi redeschis complet pentru traficul rutier la mijlocul lunii iunie.

Aceasta va permite turiștilor și localnicilor să se bucure din nou de peisajele spectaculoase oferite de acest drum spectaculos.

 

Imagini articol: Facebook

Foto principal: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90