Donaris 930 x 122

rca

Anunțul zilei pentru toți șoferii! Ce se întâmplă cu polițele RCA

Anunțul zilei pentru toți șoferii! Ce se întâmplă cu polițele RCA

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Guvernul îngheață pentru încă 6 luni prețurile RCA, la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023.

Arătând că există o situație de criză, conform definițiilor legale.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

,,Prin aplicarea acestei măsuri se combate creșterea excesivă a prețurilor ce poate avea loc brusc pe fondul dezechilibrelor anterior descrise și stabilizarea graduală a pieței de asigurări RCA în vederea evitării propagării efectelor negative în alte sectoare ale economiei naționale.

Situația actuală poate fi încadrată ca situație de criză, dezechilibru major între cerere și ofertă și disfuncționalitate evidentă a pieței așa cum acestea sunt stipulate în prevederile art. 4 alin. (3) din Legea concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Mai mult decât atât, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, comisionul de distribuție ce se reflectă în costul final al poliței RCA pe care aceștia urmează să îl plătească se va limita la un maximum de 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție”, este acum argumentul Guvernului.

Anunțul zilei pentru toți șoferii! Ce se întâmplă cu polițele RCA

Astfel, tarifele de primă maxime vor fi înghețate la nivelul propriilor tarife de primă.

Acestea au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023.

Ele pot fi ajustate doar cu maximum 6,8%, reprezentând prognoza ratei anuale a inflației la sfârșitul trimestrului II 2024 publicată de către Banca Națională a României.

Tarifele sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni.

Tarifele înghețate se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a acestei hotărâri.

Comisioanele de distribuție aferente contractelor RCA vor fi limitate la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuție pentru o perioadă de 6 luni.

În perioada înghețării, la despăgubirile acordate de către asigurătorii RCA, pentru acoperirea costurilor de înlocuire temporară a vehiculului avariat cu un vehicul din aceeași clasă sau dintr-o clasă inferioară, calculul despăgubirii va avea în vedere un tarif ce nu poate depăși tariful mediu practicat de reprezentanțele rent a car ce oferă servicii de închiriere de autoturisme fără conducător auto.

Detalii, AICI.

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90