930×122 CAPRA 5

apa canal

Apă Canal, investiții uriașe în două localități din Argeș

Apă Canal, investiții uriașe în două localități din Argeș

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Veste bună pentru locuitorii orașului Costești și ai comunei Buzoești!

A fost semnat contractul de lucrări CL9, ce prevede extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Costești și comuna Buzoești.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Valoarea proiectului este de 1.074.959.016,57 lei, din care valoarea co-finanțării UE este de 723.325.780,34 Lei.

Iată ce lucrări se vor realiza prin intermediul acestui contract:

,,Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) reprezintă documentul de programare a Fondurilor Structurale și de Coeziune, care stabilește strategia de alocare a fondurilor europene, în vederea dezvoltării sectorului de mediu în România, în perioada 2014-2020.

POIM se bazează pe obiectivele și prioritățile politicilor de mediu și de dezvoltare a infrastructurii ale Uniunii Europene, reflectând atât obligațiile internaționale ale României, cât și interesele specifice naționale.

Obiectivul specific îl reprezintă creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

SC APĂ CANAL 2000 SA Pitești beneficiază de asistență financiară, acordată prin POIM pentru perioada 2014-2020, pentru implementarea Proiectului cod SMIS2014 ÷ 149090 <Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş, în perioada 2014-2020>, în baza Contractului de Finanțare nr. 490/12.02.2021.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.074.959.016,57 lei (un miliard șaptezeci și patru milioane nouă sute cincizeci și nouă de mii șaisprezece lei și cincizeci și șapte bani), din care valoarea co-finanțării UE este de 723.325.780,34 Lei.

Unul dintre cele 13 contracte de lucrări din cadrul proiectului, respectiv contractul CL9 – <Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Costești și comuna Buzoești> a fost semnat și atribuit în urma unei licitații publice deschise, cu respectarea prevederilor legislației românești în domeniu, Asocierii HYATT DEVELOPMENT 2011 – Lider de asociere și HIGH TECH CLIMA – ENERGOMONTAJ GRUP – MOTRIS COMPANY – Asociați. Valoarea contractului este de 84.737.152,49 lei, exclusiv TVA, durata de execuție fiind de 14 luni de la data semnării, cu o perioadă de garanție de 60 luni.

Contractul de lucrări CL9 are ca obiective principale extinderea și reabilitarea conductelor de aducțiune, extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare menajeră, realizarea a două stații de pompare apă potabilă, precum și suplimentarea capacității stației de pompare apă potabilă existentă în localitatea Lăceni.

Prin intermediul acestui contract se vor realiza următoarele lucrări:

Apă Canal, investiții uriașe în două localități din Argeș

în orașul Costești:

Extindere a conductei de aducțiune (transport) cu o lungime de 3,5 km;

Extindere a rețelei de alimentare cu apă cu o lungime de 3,4 km;

Reabilitare a rețelei de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 1,8 km;

Realizare a două stații de pompare apă potabilă noi;

Suplimentare a capacității stației de pompare apă potabilă existentă în localitatea Lăceni;

Extindere a rețelei de canalizare cu o lungime de 40 km;

Conducte de refulare canalizare în lungime de 4,2 km;

Stații de pompare apă uzată (19 unități);

Hidranți supraterani;

Branșamente consumatori;

Racorduri la rețeaua de canalizare;

în comuna Buzoești:

Construire conductă de aducțiune (transport) cu o lungime de aprox.15 km;

Extindere a rețelei de canalizare cu o lungime de 26 km;

Conducte de refulare canalizare în lungime de 10 km;

Stații de pompare apă uzată (15 unități);

Racorduri la rețeaua de canalizare.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.„, se arată în comunicat.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90