930 x122 grota rece

Apă Canal 2000 S.A

Apă cu porția? Risc major în aceste localități argeșene

Apă cu porția? Risc major în aceste localități argeșene

Citiți și: Inovație în Pitești. Descoperirea care schimbă tot în oraș

Comunele Albota, Bradu, Lunca Corbului, Mărăcineni, Mihăeşti, Moşoaia, Oarja şi Poiana Lacului – vizate de furnizarea apei potabile cu program în condiţii de secetă

 Asta se arată într-un comunicat al Apă Canal 2000 S.A. 

Citiți și: Anunț important de la societatea Apă Canal!

„Societatea Apă Canal 2000 SA face apel către toţi utilizatorii să acorde mai multă atenţie modului în care folosesc apa potabilă.

Mai ales în perioadele de secetă prelungită. Pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă a unui număr semnificativ de consumatori.

În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de producție, transport și distribuție a apei potabile.

Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfuncționalități în asigurarea continuă a apei potabile pentru care nu există soluții tehnice de rezolvare imediată

Ca urmare, pentru a evita avariile repetate datorate creșterii presiunii în rețeaua de distribuție, precum și furnizarea restricționată a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze în exces apa potabilă pentru a nu priva alți beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.

În cazul reducerii drastice a debitelor surselor de apă în această perioadă de secetă, distribuția apei se va face după un program propus de operator și aprobat de autoritatea administrației publice locale, program ce va fi adus la cunoștință utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate.

Apă cu porția? Risc major în aceste localități argeșene

În această situaţie sunt vizate comunele:

-Albota,

-Bradu,

-Lunca Corbului,

-Mărăcineni,

-Mihăeşti,

-Moşoaia,

-Oarja şi

-Poiana Lacului

dacă secetă persistă şi cetăţenii nu adoptă un comportament civic şi responsabil faţă de utilizarea raţională a apei.

Recomandăm populaţiei să utilizeze raţional apa potabilă, numai în scopurile prevăzute în contractul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă, respectiv consum personal şi uz casnic, şi să evite folosirea acesteia în alte scopuri, cum ar fi:

-activităţi de agrement,

-activităţi agricole,

-irigatul grădinilor,

-spălatul teraselor, curţilor, pavajelor.

Utilizarea apei potabile în exces afectează în special utilizatorii din zonele mai înalte sau pe cei aflați la capăt de rețea, care rămân fără apă sau primesc apă cu presiune scăzută în condiții de creștere a consumului.

Apă cu porția? Risc major în aceste localități argeșene

Societatea Apă Canal 2000 va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24, prin implementarea lucrărilor de investiţii şi modernizare.

Dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește folosirea rațională a resurselor de apă.

În caz contrar, vom fi nevoiți să trecem la furnizarea apei cu program.

Folosirea rațională a apei și prevenirea risipei reprezintă o responsabilltate comună, a operatorului de apă și a tuturor consumatorilor!”, se arată într-un comunicat de presă.

Foto și info: Apă Canal 2000 S.A.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • andrei spune:

    Dacă unii ar înțelege să nu își mai umple piscinele, situația nu ar fi atât de gravă. Dar de..Asta este romanul. Dacă mie îmi este bine de ce să îmi pese de alții

  • Piscina bat o vina spune:

    Cu siguranta de la piscine ni se trage😂 te crucesti cand citesti ce e in mintea unora

  • Mihai spune:

    Spalatoriile auto functioneaza in continuare? Florile din rondouri se uda in continuare cu cisternele? Este corect oare ca palmasii sa nu ude campul de unde-si hranesc familia iar votantu’ urban sa-si spele limuzina ? Este corect ca Ala Canal sa faca modernizarea conductelor cu doape de lemn si coceni, iar oraraniile rurale sa moara de sete ?

  • Secatuitu spune:

    Ar putea sa se scalde ca vrabia in tarana … unii … altii … ca-n apa tot n-au cum.
    Eu zic sa luati initiativa legislativa: in caz de probleme la Apa Canal, magazinele de bricolaj nu mai au voie sa vanda piscine, sa faca lumea infierbantata dezmat acvatic. Sa fiarba in suc propriu, mai bine!
    Si cand te gandesti ce lucrari hidrotehnice faceau egiptenii, mayasii, babilonienii, chinezii, romanii … si de unde aduceau apa. Apa, nu apa canal 2000 de ani prostie si 600+ deincompetenti …

  • andrei spune:

    O piscină are pe puțin 3000 de litri. Dar asta este romanul. Știe să jignească doar, iar cu gândirea este mai greu. Este aberant să nu dai apă la un animal sau să nu uzi o floare. Dar mintea creata a unora…

  • Carcotasi’ nespalat spune:

    Ce zice AC in Raportul Consiliului de Administratie 2023, Obiective, cap II, pct 1.2: Reducerea pierderilor de apa in sistemele de distributie aflate in administrare sub 35%, etapizat pana in anul 2024.
    Bah esti nebun ? Peste 1/3 din cantitatea de apa distribuita este piedere? Bah esti anormal la cap? Cine o plateste domnu’ director general? Sa intelegem ca, in fapt, fara aceste pierderi profitul companiei ar fi cu 30% mai mare? Si astia te mai tin in functie? Iti dau si salariu ? Si prima de vacanta, de competenta, porc ? Ca mielu’ ni-l dai tu … pe conducta.

  • L spune:

    cum se irigă fara pic de apa, cat de penibili sunt cei de la apa canal. Smeura de sus are apa pe Calea Drăgășani este apa iar pe stoenari la 7 m de conducta principala, in primul cămin amplasat pe strada stoenari manometru indica 1 bar.

  • Mihai spune:

    Penibil…cum poti sa vi cu un asemenea comunicat cand apa se opreste la 19:15 zi de zi dupa 2 saptamani de caldura…care seceta!?
    Daca se iriga de ce nu sunt identificate proprietatile(avand acces la facturi si la consum) si luate masuri…dar in acelasi timp luate masurile si in Pitesti,pentru ca este culmea jignirii sa nu dai apa pentru a spala un pahar pt toaleta etc dar „petuniile” si gazonul in Pitesti sa fie irigat zi de zi…acolo nu mai sunt nasuri luate pe timp de „seceta”!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90