SMART KIDS 930X122

politie

Apel de ultimă oră al Poliției!

Apel de ultimă oră al Poliției!

Citiți și: Oficial! De ce stăm tot mai mult în trafic

Zăpada și temperaturile sub limita înghețului au dus la apariția condițiilor de iarnă pe toate drumurile din județul Argeș.

Până la acest moment nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau blocaje în trafic.

Citiți și: Instinctul polițiștilor de la Rutieră: “Captura” din Pitești care te lasă fără glas!

Însă polițiștii rutieri argeșeni recomandă adaptarea permanentă la condițiile meteo-rutiere, concomitent cu o conduită preventivă.

Din totalul apelurilor la Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 primite de polițiști în zilele de vineri și sâmbătă, respectiv 227 de apeluri, 33 au făcut referire la evenimente rutiere.

Din fericire, 32 de evenimente rutiere au avut ca urmări doar pagube materiale, iar unul singur a avut drept urmări rănirea usoară a două persoane.

În ultimele 48 de ore, ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri.

Au fost aplicate 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.160 de lei.

Fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 25 de permise de conducere și retragere a 20 de certificate de înmatriculare.

Apel de ultimă oră al Poliției!

Pentru circulația în siguranță în condiții de iarnă, polițiștii rutieri argeșeni transmit următoarele aspecte:

– Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea.

Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

– În condiţii de temperaturi scăzute, chiar şi când drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului.

De aceea, evitaţi deplasările pe drumurile publice, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

– Acționați pedala de accelerație cu moderație atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

– Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și reținerea certificatului de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

– În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

– Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”. Totodată, evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosiţi!

– Pentru pietoni recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

De asemenea, nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.”, transmite Poliția Română.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic:

https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90