Donaris 930 x 122

Arges

Argeș, 2023: Zeci de copii merg pe jos, prin pădure, pentru a ajunge la școală!

Argeș, 2023: Zeci de copii merg pe jos, prin pădure, pentru a ajunge la școală!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

46 de copii din satul Tufanu al comunei argeșene Mălureni vor învăță în containere modulare.

S-a luat această decizie pentru ca elevii să nu mai meargă pe jos, prin pădure, circa 7 kilometri dus-întors, după cum precizează pentru ePitești Dragoș Predescu, reprezentant al Prefecturii Argeș.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Containerele vor fi amplasate în perioada următoare, după ce vor fi efectuate toate procedurile birocratice, dar și cele tehnice necesare în astfel de situații.

„Prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 8 containere modulare vor fi amplasate în satul Tufanu, comuna Mălureni, pentru ca elevii de acolo să poată învăța la ei în sat, în condiții decente.

Până acum, elevii făceau naveta pe jos, prin pădure, mai mulți kilometri pentru a ajunge la Școala Generală Mălureni.

Argeș, 2023: Zeci de copii merg pe jos, prin pădure, pentru a ajunge la școală!

Erau permanent în pericol.

Nici școala veche din satul lor nu mai putea fi folosită,  este atât de degradată încât se putea dărâma în orice moment. În sfârșit, a fost găsită soluția!

Containerele provin de la Rezervele Statului. Au nevoie de amenajarea unor platforme de beton pe care vor fi amplasate, lucru pe care l-am solicitat primăriei Mălureni, prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Imobilele modulare vor fi conectate la apă și curent.

Unul dintre ele va fi folosit pentru amenajarea de grupuri sanitare, un altul pentru a servi ca spatiu de depozitare lapte-corn și 6 containere vor fi unite între ele, 3 câte 3, pentru a oferi săli de clasă generoase.

Totul a fost posibil printr-o colaborare instituțională!”, transmite Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Foto: școala9

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90