EcoMoto 930×122

angajatori

Argeș. Avertisment de la ITM: Se dau amenzi de mii de lei!

Argeș. Avertisment de la ITM: Se dau amenzi de mii de lei!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

La nivelul locului de muncă, o cultură puternică a securității și sănătății în muncă este aceea în care dreptul la un mediu de lucru sigur și sănătos este apreciat și promovat atât de conducere cât și de lucrători.

Rolul instruirii privind securitatea și sănătatea în muncă este acela de a-i învăţa pe lucrători să respecte, în timpul desfăşurării procesului de muncă, prevederile cuprinse în instrucțiunile proprii de securitate și sănătate în muncă.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Dar şi în alte regulamente, normative interne.

Totodată, trebuie subliniată necesitatea ca angajatorii, lucrătorii serviciilor interne şi externe de prevenire şi protecţie să nu se mulţumească cu verificarea periodică a fişelor individuale de instruire.

Argeș. Avertisment de la ITM: Se dau amenzi de mii de lei!

Trebuie să participe efectiv la şedinţele de instruire a lucrătorilor, anunță ITM Argeș.

Asta mai ales la locurile de muncă unde condițiile de muncă deosebite o cer.

Această participare contribuie la rezolvarea cu mai multă operativitate a unor deficienţe ce se manifestă în multe cazuri în modul de expunere a instruirii.

Și întăreşte totodată spiritul de răspundere al celor ce au datoria de a organiza şi efectua instruirea lucrătorilor.

Potrivit prevederilor art.20 din Legea nr.319/2006 privind Securitatea și Sănătatea în Muncă, actualizată ”Angajatorul trebuie să asigure condiţii pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă şi adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În special sub formă de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de muncă şi postului său:

Argeș. Avertisment de la ITM: Se dau amenzi de mii de lei!

-la angajare;

-la schimbarea locului de muncă sau la transfer;

-la introducerea unui nou echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;

– la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;

-la executarea unor lucrări speciale.

Instruirea trebuie să fie adaptată evoluţiei riscurilor sau apariţiei unor noi riscuri, periodică şi ori de câte ori este necesar.”

Nerespectarea dispozițiilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Mia spune:

    De fiecare data, un anunut de genul celui de mai sus, din partea organelor statului, este comunicat cu ajutorul mass media, in mod amenintator : ” se dau amenzi!!”-niciodata constructiv.
    Nu pare a fi o colaborare intre ei si societati-totul suna amenintator.
    Nu considerati ca ar fi mai bine sa se schimbe mentalitatea asta de bau-bau cand vine vorba de aplicat legea a celor care intreprind controale incepand cu modalitatea de comunicare a unei astfel de stiri/anunt?Inca nu v-ati dezobisnuit de mentalitatea de educatie ”cu biciul”?

  • Pazvante chioru spune:

    Zilele trecute am fost la itm, pentru a face o plangere, după ce angajatorul sare la bataie si ma injura ca la usa cortului. Doamna inspector a zis ca nu e de competenta dânsei. Deci, oare putem sa mai avem incredere in aceasta institutie?!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90