New Profesional Consult 930 x 122

Gheorghe Bălășoiu

Argeș: Ce s-a întâmplat cu averea celui mai bogat pensionar din România!

Argeș: Cine a moștenit averea celui mai bogat pensionar din România!

Citiți și: Anunț important pentru elevi și studenți! E obligatoriu!

Casa Județeană de Pensii Argeș trebuie să-i vireze aproape 110.000 de lei văduvei fostului procuror argeșean Gheorghe Bălășoiu, cel care a avut cea mai mare pensie din România, anunță Fanatik.ro.

Citiți și: Acești oameni vor ieși la pensie mai devreme!

Gheorghe Bălășoiu a avut doi copii cu soția lui, Maria: o fată și un băiat. În 2016, fiul lui Bălășoiu, Mircea, a fost găsit mort în apartamentul său din Pitești.

Bălășoiu s-a stins din viață în 2021, la 74 de ani, din cauza unor probleme cardiace. Averea magistratului a revenit fiicei acestuia, care locuiește la Timișoara, și soției supraviețuitoare.

Maria Bălășoiu și-a asumat și un litigiu pe care partenerul ei de viață îl avea cu statul român.

Mai exact, fostul procuror chemase în instanță Casa Județeană de Pensii, pe motiv că instituția i-a retras abuziv mai bine de 100.000 de lei, în urma unei recalculări a impozitului pe uriașa lui pensie.

Instanța a decis ”repararea în integritate a prejudiciului suferit de contestator”, urmând ca sumele reținute să-i fie restituite și actualizate cu indicele de inflație, plus dobândă penalizatoare legală, la data plății efective.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, după care a devenit șef al Penitenciarului Colibași.

El a ieșit la pensie în anul 2005, însă cu doar câteva luni înainte a fost încadrat ca procuror. Mai exact, el a lucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni, însă acest ”artificiu” a făcut să beneficieze de un plus la pensie.

În ultimul an de activitate, Bălășoiu a renunțat să-și mai ia concediu și a efectuat mai multe delegații, banii decontați adunându-se la salariu.

Așa a ajuns Bălășoiu să câștige o pensie specială generoasă, care în 2017 era de 34.000 de lei, iar în 2021 ajunsese la 78.000 de lei.

Sursă Foto: Publica.md

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

6 comentarii

 • Dorin Georgescu spune:

  Suntem bolnavi la cap. Ce beneficii a adus individul ăsta statului roman, ca să merite o astfel de pensie?

 • Gheorghe Ion spune:

  Țară de râs.Guvernanti și parlament la fel.

 • Marin Cristian spune:

  Bătaie de joc față de cetățenii români onestti a găsit o breșă în sistem și a profitat de ea

 • Serenna Lyss spune:

  Nu suntem „bolnavi la cap”,ci proști grămadă, că ăștia care au acum pensiile așa mari ne-au dus în timp țara de rîpă,de sîntem acu’ și datori și săraci, ca noi nimeni !!!

 • Enea spune:

  Pagube și când era în activitate probabil

 • Coco spune:

  Mare calicie…

New Profesional Consult 570×90