Donaris 930 x 122

Gheorghe Bălășoiu

Argeș: Ce s-a întâmplat cu averea celui mai bogat pensionar din România!

Argeș: Cine a moștenit averea celui mai bogat pensionar din România!

Citiți și: Adio! Acest tip de pensie DISPARE!

Casa Județeană de Pensii Argeș trebuie să-i vireze aproape 110.000 de lei văduvei fostului procuror argeșean Gheorghe Bălășoiu, cel care a avut cea mai mare pensie din România, anunță Fanatik.ro.

Citiți și: Oficial: Milioane de români, pensii mai mari! Data la care vor fi majorate

Gheorghe Bălășoiu a avut doi copii cu soția lui, Maria: o fată și un băiat. În 2016, fiul lui Bălășoiu, Mircea, a fost găsit mort în apartamentul său din Pitești.

Bălășoiu s-a stins din viață în 2021, la 74 de ani, din cauza unor probleme cardiace. Averea magistratului a revenit fiicei acestuia, care locuiește la Timișoara, și soției supraviețuitoare.

Maria Bălășoiu și-a asumat și un litigiu pe care partenerul ei de viață îl avea cu statul român.

Mai exact, fostul procuror chemase în instanță Casa Județeană de Pensii, pe motiv că instituția i-a retras abuziv mai bine de 100.000 de lei, în urma unei recalculări a impozitului pe uriașa lui pensie.

Instanța a decis ”repararea în integritate a prejudiciului suferit de contestator”, urmând ca sumele reținute să-i fie restituite și actualizate cu indicele de inflație, plus dobândă penalizatoare legală, la data plății efective.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, după care a devenit șef al Penitenciarului Colibași.

El a ieșit la pensie în anul 2005, însă cu doar câteva luni înainte a fost încadrat ca procuror. Mai exact, el a lucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni, însă acest ”artificiu” a făcut să beneficieze de un plus la pensie.

În ultimul an de activitate, Bălășoiu a renunțat să-și mai ia concediu și a efectuat mai multe delegații, banii decontați adunându-se la salariu.

Așa a ajuns Bălășoiu să câștige o pensie specială generoasă, care în 2017 era de 34.000 de lei, iar în 2021 ajunsese la 78.000 de lei.

Sursă Foto: Publica.md

NOR CURIER 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Dorin Georgescu spune:

    Suntem bolnavi la cap. Ce beneficii a adus individul ăsta statului roman, ca să merite o astfel de pensie?

  • Gheorghe Ion spune:

    Țară de râs.Guvernanti și parlament la fel.

  • Marin Cristian spune:

    Bătaie de joc față de cetățenii români onestti a găsit o breșă în sistem și a profitat de ea

  • Serenna Lyss spune:

    Nu suntem „bolnavi la cap”,ci proști grămadă, că ăștia care au acum pensiile așa mari ne-au dus în timp țara de rîpă,de sîntem acu’ și datori și săraci, ca noi nimeni !!!

  • Enea spune:

    Pagube și când era în activitate probabil

  • Coco spune:

    Mare calicie…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90