Donaris 930 x 122

controale

ARGEȘ: CONTROALE CU EFECTIVE MĂRITE. CE SE VERIFICĂ

Vineri, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost organizată o videoconferință cu prefecții și reprezentanții MAI din teritoriu. În urma videoconferinței, s-a stabilit organizarea de acţiuni de control cu efective mărite în întreaga ţară, în special în zonele aglomerate ca centrele comerciale, pieţe sau târguri, pentru a verifica respectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Citiți și: Procesul verbal care demonstrează plata amenzilor contravenționale nu mai trebuie trimis la Poliție

O atenţie specială va fi acordată staţiunilor de pe litoral şi celor de la munte.

În județul Argeș, Instituția Prefectului a dispus realizarea unor controale de amploare încă din urmă cu două săptămâni, din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus.

Citiți și: Acțiune în forță a polițiștilor pe A1, lângă Pitești! Opresc ”tot ce mișcă”

Acțiunile de control s-au realizat zilnic, fiind vizate în special centrele comerciale, piețele și mijloacele de transport în comun.

În plus, prin ordin al prefectului emis vineri, 3 iulie 2020, se vor suplimenta efectivele şi forţele care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară, se vor organiza grupe de coordonare operativă la nivelul judeţului, sub coordonarea prefectului, cu scopul de a analiza situaţia operativă şi direcţionarea forţelor către zonele de risc.

„Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai ITM, DSVSA, OPC, ARR și ISCTR vor acționa zilnic pentru a realiza verificări operative.

Controalele vor fi efectuate în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, ștranduri, piscine, terase, hoteluri și în mijloacele de transport în comun”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argeș.

În cel mai scurt timp se va înființa inclusiv un TelVerde la nivel de județ, unde cetățenii vor putea sesiza nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

„Vom organiza acţiuni cu forţe mărite și ne vom asigura că există măsuri de protejare a cetăţeanului. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici”, se arată în comunicat.

 (Foto descriptiv: FB Poliția Română)

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441