930×122 POSADA 5

etapa speciala

ARGEȘ: CUM S-A DESFĂȘURAT PRIMA PROBĂ SCRISĂ A ETAPEI SPECIALE A EVALUĂRII NAȚIONALE

Luni, 29 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a Evaluării Naționale (sesiunea 2020).

Citiți și: Elevii de 10 ai Argeșului, premii de mii de lei

În Argeș, dintre cei 8 candidați înscriși pentru susținerea probei de Limbă și literatură română au fost prezenți 7 candidați, întrucât 1 candidat a beneficiat de recunoașterea probei. Nu au fost incidente, nu au fost elevi eliminați.

„Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00”, precizează, într-un comunicat, Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Citiți și: Evaluarea Națională: Surprize uriașe! Acum a anunțat ministrul!

Următoarea probă va avea loc marți, 30 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută miercuri, 1 iulie, de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

„Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrul de examen. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale prin anonimizarea numelui și a prenumelui”, mai precizează IȘJ Argeș.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

 (Foto descriptiv: Playtech.ro)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3