New Profesional Consult 930 x 122

decese

Argeș. Dezastrul demografic continuă

Argeș. Dezastrul demografic continuă

Citiți și: Argeș. Declinul continuă!

Evoluţia fenomenelor demografice înregistrate în judeţul Argeş în luna decembrie 2022 s-a caracterizat prin reducerea, faţă de luna anterioară, a natalităţii cu 46 persoane (-13,2%) şi creșterea mortalităţii generale cu 93 persoane (+15,2%), arată Direcția Județeană de Statistică în ultimul său raport.

Comparativ cu luna decembrie 2021 numărul de născuţi-vii a fost mai mic cu 92 persoane (-23,4%) și numărul deceselor cu 100 persoane (-12,4%).

Citiți și: Opt familii din Argeș, mai bogate de Paște

Sporul natural înregistrat în luna decembrie 2022 a fost negativ, numărul de născuți-vii având un deficit de 403 persoane față de numărul decedaților. Comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2021 diferenţa dintre născuții-vii și decedați s-a redus cu 8 persoane.

În luna decembrie 2022 au fost înregistrate și 3 cazuri de mortalitate infantilă, cu un caz mai mult față de luna noiembrie 2022 și cu 3 cazuri mai multe comparativ cu finele anului 2021.

Eco moto 555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Andrei spune:

    Acum prostii nu mai fac copii sau fac maxim unu ca e greu de crescut. Doamnele nu mai fac mâncare nu mai spală mănâncă de la catering cum sa crească ele copii vor cariera si plimbări. Chiar nu observa nimeni ca am ajuns o țara de prosti

  • pcc spune:

    andrei tu ewti singurul prost de aici, nu i de mirare ca pleaca toata lumea cand vede cu ce concentateni impart oxigenul

    esti probabil un frustrat amarat angajat la paza

  • Petreanu Dănuț spune:

    Mulți speră să se îmbogățeasca pe alte meleaguri…! Mulți pleacă la soartă…. De la 23milioane în 1990, vor fi 15/16 milioane în 2050…!

  • Rnea spune:

    Autoritățile să facă ceva să nu mai plece lumea. Elevul dă 80 lei pe abonament și pensionarul un leu. Primăria și comanda județului jalnice. Nu vedeți situația la Câmpulung nu se poate face nimic de caracatiță. Acești conducători ne distrug

  • Poseidon spune:

    Mor babele și moșnegii majoritatea împuțiți, prosti și răi. S-a saturat si Cerul de ei. Bunicii mișto sunt pe cale de dispariție, dar mai sunt.
    Am o scară plina cu babe și moșnegi oribili. Si e un fenomen de masa intr-o zona considerata „0”. Doar 2 am cumsecade. Restul, dezastru, si e „bairam” când moare câte unul.
    Concluzia la articol:
    Copii se nasc câți vrea Dumnezeu, problema e ca nu rămân în acest județ decat ciurucurile . Pleaca la studii și nu se mai întorc.

    Este un județ ciudat și îmi vine greu sa fac aceasta afirmație, asta ca sa nu spun ca este plin de tâmpiți. Ce e de calitate, PLEACA. Un oraș reședință de județ cu 2/3 librarii cu carti, nu doar rechizite reprezinta o carte de vizita suficienta pentru a trage concluzia ca este un judet cam de mana a 3-a, industrial, unde si parcurile „plang”, iar biblioteca e plina doar de 1 iunie si Scoala Altfel. Ma uitam anul trecut la Simfonie: Orchestra filarmonicii cânta magistral, iar spectatorii cumpărau de pe margine cartofi prajiti si hamburgheri. Exact acolo au amplasat tarabele, lângă scena. Sau, se canta opera si spectatorii stateau pe niste fotoliii puf/hamace rontaind cipsuri….. Oribila imagine.
    Aceia în viata lor n-au fost la Ateneu sau un festival misto…. Sau, am avut concert rock lângă scările ce duc la Cetatea Poienari. Pe toată valea aia urlete de artiști și evident, animale îngrozite. Cine a aprobat asa ceva?

    Inclusiv eu o sa plec….cu domiciliul.

    Dar, se poate schimba !!!

    Cred în schimbare, evoluție, modernitate și frumusețea umana care în final câștiga și aduce valoare unei zone/regiuni. Dar, sa mai treacă vreo 20 de ani…..

  • Cris spune:

    Sub conducerea ex nomenclaturii sovietice și securiste (adică FSN azi PSD) țara și societatea a avut doar de pierdut,in mod constant și sigur !De ce nu ar fi cazul și legat de populație,demografie, etc…
    Or sa rămână în tara ei și ghiolbanii lor de votanți.Pana și slugile or să-i abandoneze când nu o sa mai fie nimic de furat și când se va strica echilibrul;asta un cel mai fericit caz….Cand asta ?Pai sa ne fie clar armata și alte forțe de ordine nu vor putea sa nu fie plătite dar restul slugilor si yesmanilor ,DA.Si ca sa ai și banii aia putini trebuie sa mai ai ceva sclavi in firmele private (care sa nu aibe impozit 80% din salariu doar ca sa poți ține tu doua milioane de bugetari pe salarii de lux).Aici va fi ruptura și momentul când până și slugile vor pleca de foame din posturile caldute și vor veni unii școliți,care vor face din pasiune și cu constiinta acele munci,care nu vor accepta ordinele unor idioți ,din contra ai vor turna la cel mai mic semn/dovada…Atunci se vor umple șantierele patriei de pușcăriașii PSDisti,azi mari oameni de succes cu averi imposibil de dovedit (din toate dimeniile,mai ales administrativ și justiție dar și oameni politici).Atunci sa vad pe unde vor scoate cămașă aroganții de azi care cred că li se cuvin aceste posturi gras plătite și că nu are nimeni puterea să-i dărâme și nici măcar să-traga la raspundere(cum facea mai dăunăzi un Primar din Jud.Vâlcea cu tupeu când era întrebat de jurnaliști de niste bani cheltuiți anapoda).Se strânge lațul și demografia e bumerangul aruncat de ei când au început să bage tara asta in sărăcie și să o jefuiască pe toate părțile …Doar că ei speră că dau fuga la aeroport ,când o veni răzmerița de fapt nu-și dau seama ca-s deja ca și morți,cu tot cu familii ,neamuri și prieteni !Mafia nu mai are mult de trăit…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90