NOR CURIER 930X122

andrei dumitru

Argeș. Directorul CAS, anunț de milioane despre băiatul din Pitești bolnav de leucemie

Argeș. Directorul CAS, anunț de milioane despre băiatul din Pitești bolnav de leucemie

Citiți și: Minunile se întâmplă! Trebuie doar să credem în ele! Andrei trebuie să trăiască!

Cazul lui Andrei Dumitru, elev al Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Pitești, care la doar 9 ani a fost diagnosticat cu leucemie, a intrat și în atenția Casei de Asigurări de Sănătate Argeş (CAS Argeș).

Reamintim că, în prezent, băiatul este internat la spitalul „Bambino Gesu” din Roma, Italia, acolo unde primește tratamentul necesar bolii de care suferă. Cheltuielile sunt uriașe, iar părinții micuțului fac cu greu față.

TOATE DETALIILE CAZULUI, AICI – Minunile se întâmplă! Trebuie doar să credem în ele! Andrei trebuie să trăiască!

Directorul CAS Argeș, Ionuț Gheorghe (foto), a citit despre cazul lui Andrei seara trecută, în publicația noastră, și imediat a luat legătura cu părinții acestuia.

În urma discuțiilor purtate, și-a făcut loc și o veste bună. Există șanse foarte mari ca serviciile medicale de care băiatul beneficiază în Italia să fie decontate de către Casa de Asigurări.

Ionuț Gheorghe, director general al CAS Argeș:

„Am văzut știrea la dumneavoastră. Tot prin intermediul dumneavoastră am intrat în contact cu tatăl copilului și m-am pus de acord cu dumnealui. Momentan, clinica din Italia nu a înaintat niciun document de plată către părinți pe servicii medicale, dar atunci când se va ajunge în această situație, noi avem cel puțin două modalități prin care putem deconecta serviciul medical, dar doar serviciul medical, nu și transportul sau cazarea prinților, spre exemplu.

Fiind pe teritoriul Uniunii Europene, în Italia, Casa de Asigurări de Sănătate este instituție competentă în acest caz, conform Regulamentului European 883/2004.

Posibilitatea nr.1 este ca clinica să întocmească un formular E 107, e o procedură pe Regulamentul European, în baza căruia noi să emitem un formular S2 și să ne asumăm în integralitate decontarea serviciului medical.

Diagnosticul copilului, fiind unul care îi pune în pericol viața, permite inclusiv decontarea prin cardul european pe care îl are emis.

A rămas ca părintele să ne transmită în cursul acestei săptămâni date despre diagnostic și starea clinică a pacientului.

La orice intervine încercăm să găsim soluții

Repet, cel mai bun lucru, și vă mulțumesc pentru asta, a fost că am intrat în posesia informației și am luat legătura cu părintele, am stabilit un canal de comunicare în timp real. Orice intervine, ne ducem la lege, la regulament și încercăm să găsim soluții.

Sunt șanse foarte mari ca actul medical să fie plătit în integralitate de către Casa de Asigurării de Sănătate din România ca și circuit. Clinicii din Italia îi decontează  Casa de Asigurări de Sănătate din Italia și decontarea se face între casele de asigurări de sănătate, Andrei fiind asiguratul nostru.

Pe această cale încercăm să promovăm activitatea Casei de Asigurări de Sănătate privind tratamentul în afara țării, să promovăm cardul european care e gratuit și partea de formulare europene, ca și drept al cetățeanului european. Cea mai mare parte din cazuri le rezolvăm.”

Reamintim că un eveniment caritabil va avea loc pentru Andrei la Filarmonica din Pitești, duminică, 20 noiembrie.

În continuare, cei care doresc să îi ofere un sprijin lui Andrei pot participa la spectacolul caritabil, aducând un mic suport, în funcție de posibilitățile fiecăruia sau pot face donații în următoarele conturi:

RO37BUCU1091037805126RON

RO30BUCU1091037805127EUR

SWIFT: BUCUROBU

REVOLUT: 0720 00 54 76

Revolut cu acest link: revolut.me/felixcrocw

Beneficiar:  Dumitru Felix Constantin

Sursă foto – Ionuț Gheorghe – argespress.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Mariana Cristescu spune:

    Felicitari pt transparenta si initiativa , dle dir. Ionut Gheorghe ! Niciodata nu am vazut in presa , publicat atat de explicit modul in care cetatenii romani pot fi tratati in clinicile din spatiul UE . Ii doresc sanatate si reusita miciului pacient !

  • Toma spune:

    Felicitari Domnului director! Implicare, devotament, sustinere!

  • Stroe spune:

    Felicitari Domnului Director!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90