930 x122 grota rece

administratori

ARGEȘ: DOI ADMINISTRATORI DE FIRME VOR FI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ

Polițiștii argeșeni ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat ancheta într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012-2013, doi bărbați (unul de 64 de ani din comuna Bascov, iar celălalt, de 46 de ani din municipiul Pitești), în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi declarat şi ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziții fictive de bunuri și cheltuieli, care nu aveau la bază operațiuni reale.

Prejudiciul cauzat depășește 700.000 de lei, potrivit Poliției Argeș.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Totodată, bărbatul de 64 de ani nu ar fi înregistrat în documentele financiar-contabile ale societății sale și nu ar fi declarat la organele fiscale competente venituri aferente mai multor livrări de animale vii, cauzând bugetului statului un prejudiciu de peste 175.000 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile deținute de administrator.

Poliția Argeș, care furnizează informația, nu precizează numele administratorilor și ale societăților comerciale.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90