930X122 MAIA

Arges

Argeș – Evaluare Națională: 155 de absenți de la proba la Matematică

Astăzi, 16 iunie, a avut loc proba scrisă la Matematică de la Evaluarea Națională 2022.

Citiți și: Argeș. Titularizare – Notele profesorilor, după contestații

În județul Argeș, la această probă au fost înscriși 4870 de elevi. Dintre aceștia, 4715 au fost prezenți, iar 155 absenți.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș precizează:

„Astăzi, 16 iunie, s-a încheiat sesiunea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2022).
În cele două zile de examen, în județul Argeș, elevii au susținut probele în 122 de centre de examen, prezența acestora la probe fiind după cum urmează:

Citiți și: Tânăr dispărut în apele râului Argeș!

– la proba din 14 iunie, la disciplina limba și literatura română, au fost prezenți 4719 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4869 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 150 de absolvenți.

– la proba din 16 iunie, la disciplina matematică, au fost prezenți 4715 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul de 4870 al celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 155 de absolvenți.

Menționăm faptul că niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremele de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Rezultatele

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.”

La nivel național, la proba scrisă la Matematică, desfășurată astăzi, au fost prezenți 148.595 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.963 de absolvenți.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu), anunță Ministerul Educației.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3