NOR CURIER 930X122

Apă Canal 2000 S.A

Argeș. Furt de apă colosal! Scenariu de filme!

Argeș. Furt de apă colosal! Scenariu de filme!

Citiți și: Se anunță un proiect-mamut în localități din Argeș

Societatea Apă Canal 2000 SA transmite, printr-un comunicat de presă:

,,Furt de apă grosolan identificat de SC Apă Canal 2000 SA

Citiți și: Pitești: Pregătiți-vă din timp! Se oprește apa!

la 19 scări de bloc din oraşul Topoloveni

furt apa 2

 Tupeul unui administrator, angajat la 4 asociaţii de proprietari din Topoloveni, întrece orice imaginaţie!

În cadrul unei ample acțiuni de control, care s-a desfăşurat în cursul zilei de 16 iunie 2023, echipele de control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA au constatat că, la toate cele 19 scări de bloc verificate, consumul de apă furnizat de Operator şi regăsit pe apometrele individuale ale locatarilor era fraudat prin aceeași modalitate: mecanismul de înregistrare al contorului de branșament era blocat prin intermediul unei sârme.

Argeș. Furt de apă colosal! Scenariu de filme!

Acest lucru a fost posibil prin ruperea manșonului  termocontractibil aplicat pe holenderul amplasat după apometru. Manșonul  termocontractibil a fost montat de Operator ca element suplimentar de siguranță.

foto 3

Ceea ce aveau în comun cele 19 scări de bloc era administratorul ales!

În urma verificării cantităților regăsite la avizierul blocului, s-a constatat  că în luna de referință consumul facturat de SC Apă Canal 2000 SA era de cel puţin 4 ori mai mic decât cel real, datorită blocării contorului, în intervale mari de timp, între citirile efectuate de societatea noastră.

foto 3

În acest caz, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru tragerea la răspundere a reprezentanților legali ai asociațiilor de proprietari, sens în care societatea noastră se va constitui parte civilă în procesul penal pentru recuperarea întregului prejudiciu creat.

De asemenea, s-a dispus și înlocuirea de urgență a celor 19 apometre asupra cărora s-a intevenit în mod neautorizat, toate cheltuielile fiind suportate de asociațiile de proprietari.

Foto 1

Pentru reducerea consumului ilegal de apă vom continua verificarea atât în cazul asociațiilor de  proprietari, cât și în cazul celorlalți consumatori mari de apă.

Atragem atenția pe această cale că orice intervenţie neautorizată asupra branșamentului de apă, inclusiv a contorului, este sesizată imediat de reprezentanții societăţii Apă Canal 2000, iar prin personalul de specialitate din cadrul Departamentului Comercial vom efectua verificări în teren și, prin metodele specifice, vom identifica modalitatea prin care se sustrage apă din rețeaua publică.”, se arată în comunicat.

Sursă foto: SC Apă Canal 2000 SA

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • DA spune:

    Dar pe cei care au propriile fântâni in gospodărie și folosește foarte putina apa din rețea ,exemplu 3 mc 3-4 persoane , cred ca prim zmeura Moșoaia probabil și Mărăcineni ,acest lucru nu înseamnă furt fata de consumatori cinstiti , eu la apartament 2 persoane 17 mc și factura de 220 lei.Asta ce înseamnă ca cei menționați nu se spală sau au forat puțuri ilegal .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90