930 x122 grota rece

copil agresat

Argeș. Imagini șocante! Șofer de microbuz filmat când „aruncă” un elev afară din mașină

Argeș. Imagini șocante! Șofer de microbuz filmat când „aruncă” un elev afară din mașină

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Scene incredibile au fost publicate pe internet, pe un grup de Facebook. Un copil, elev în clasa a VI-a la școala din Stoenești, ar fi fost agresat de șoferul microbuzului școlar al comunei.

Omul îl ridică pe copil de pe scaun, cu forța, și îl dă afară din mijlocul de transport în comun.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

„Stai, bre, că-l omori!” – se aude un alt copil.

Totul a avut loc în comuna argeșeană Stoenești, vineri, 12 ianuarie. Însă videoclipul a fost publicat pe grupul de Facebook ieri, pe 14 ianaurie.

Atenție, imaginile vă pot afecta emoțional:

 

Pe Facebook, unde a fost postat filmulețul de mai sus, cetățenii din zonă și-au arătat revolta cu privire la scenele surprinse. Ba chiar sunt persoane care îi aduc și alte acuzații șoferului.

Sunt și comentarii prin care se arată că, de-a ungul timpului, copiii ar fi avut un comportament inadecvat.

Chiar și așa, reacția conducătorului este inacceptabilă!

Ce spune primarul

ePitești a luat legătura cu edilul PSD din Stoenești. Ion Marin spune că știe cazul și că a luat și măsuri: șoferul, de 43 de ani, angajat de 5-6 luni, este în preaviz pentru 15 zile. Conducătorul ar fi încercat să aplaneze un conflict între elevi.

„Am analizat întâmplarea împreună cu Inspectoratul, cu școala, cu cei care au fost implicați. Eu i-am cerut (n.r. șoferului) să își bage demisia și să plece.

Să dea Dumnezeu să găsim oameni adevărați, dar, care sunt pe cale de disparție. Că oameni cu permis categoria D și cu licență de transport persoane mai rar găsești.

Am dat publicității să găsesc alt șofer. Dacă l-oi găsi, dacă nu, tragem pe dreapta!

Într-adevăr, a fost cam recalcitrant (n.r. șoferul) Pentru că l-am angajat că nu aveam alte soluții”, afirmă Ion Marin.

În perioada următoare, timp de două săptmâni, șoferul o să fie însoțit în microbuz de un reprezentant al unității de învățământ.

„Nu l-a bătut, nu l-a omorât!”

„Copilul s-a luat la ceartă și la îmbrânceli cu alți copii, șoferul l-a rugat să stea cuminte, nu a stat. A oprit microbuzul pe dreapta și a tras de el să îl dea jos.

Asta a vrut să facă! Nu l-a bătut, nu l-a omorât! Decât că copilul s-a ținut de scaun și el a înfipt mâna în el să îl dea jos. Nu l-a omorât”, mai spune primarul.

Edilul reclamă și faptul că nu există însoțitor pe mijlocul de transport în comun pentru elevi. Iar șoferul, oricine ar fi el, nu ar mai fi nevoit să aplaneze eventuale conflicte dintre copii dacă ar avea cine să îi supravegheze.

Șoferul, rudă prin alianță cu primarul

„Șoferul ține o fată care ar fi rudă de gradul 3 cu mine. Dar el nu e din localitate. Eu i-am cerut să își dea demisia. Nu e pe criterii de rudenie la primărie, aici trebuie să facem treabă!

E soțul unei nepoate de văr. E destul de departe. El nici nu e de aici, e din județul Dâmbovița.

Ion Marin spune că a discutat și cu părinții copilului.

„Recunosc că și copilul a fost de vină. El nu trebuia să procedeze așa. Dar nici nu știi cum să procedezi”, precizează, în exclusivitate pentru ePitești, Marin.

„L-a luat și să îl dea jos, fir-ar el de copil al ciumii, de obraznic!”

„Ce era să facă? Să îi lase să se omoare? Sau să tragă frâna de mână la mașină, să tragă pe dreapta, să plece și să lase mașina cu copiii? Și copiii să se bată!?

L-a luat și să îl dea jos, fir-ar el de copil al ciumii, de obraznic! Că asta e realitatea! Că nu mai putem să ridicăm, să zicem nimic la copii, că copiii stau să ne dea în cap nouă pentru că nu ai voie să pui mâna pe ei!

Ce era să le facă…? Trebuie să judecăm prietenește!”, a încheiat edilul din Stoenești.

Unitatea de învățământ a sesizat și Poliția în acest caz, ne mai declară primarul.

Sursă video: Facebook

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • VIORICA spune:

    Sunt foarte mulți șoferi de microbuz care abuzează și agresează verbal și fizic pasagerii dacă le este atrasa atenția cu privire la condusul agresiv, cu viteză, sau nerespectarea stațiilor, a locurilor de călătorie, și mai rău abandonează călătorii pe câmp, prin păduri, pe marginea drumurilor. Rugăm autoritățile abilitate sa ia masurile legale care se impun în astfel de cazuri, pentru a nu se ajunge la tragedii!!

  • Pitestean spune:

    Daca ar fi avut un sustinator in autobuz soferul ar fi putut prezenta o filmare cu ce a facut copilul inainte sa fie dat jos.
    Poate nu ar fi greu sa se monteze camera video in zona soferului care sa filmeze in permanenta ce se intampla in masina si cu asta am sti ambele variante.
    Copilul era insotit de prietenii sau rudele sale care au filmat cand le-a convenit lor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3