930×122 CUMPANA 5

bogati

Argeș: Incendiu de proporții. Pădure mistuită de flăcări

Update, 9 noiembrie, ora 08.51, ISU Argeș transmite:

Citiți și: Casă cuprinsă de flăcări în Argeș!

Un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni a participat, alături de Ocolul Silvic, SVSU, poliție și cetățeni, la stingerea unui incendiu produs într-o pădure din localitatea Bogați.

Citiți și: Incendiu puternic la un bloc, locatari evacuați! A luat foc de la lumânările unui priveghi

Incendiul a afecta o suprafață de teren de aproximativ 70 de hectare, manifestându-se la vegetația uscată de la sol și la mărăciniș.

Focarele erau dispersate și se întindeau pe suprafețe mari, iar pentru stingerea acestora s-a acționat din jurul orei 16.00 până în jurul orei 01.00.

În sprijin au venit și săteni, care au participat la misiunea de stingere, lucrând cot la cot cu forțele de intervenție.

În pădure a fost găsit un autoturism distrus în totalitate de flăcări, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului, flăcările propagând-se de la autoturism la vegetația uscată din jur.

 

Pe timpul misiunii nu au fost identificate victime.

Știrea inițială, 8 noiembrie, ora 17.56 – Argeș. Incendiu puternic! O mașină s-a făcut scrum

Pompierii argeșeni au descoperit, în timp ce interveneau la un incendiu de vegetație, și o mașină distrusă de flăcări.

S-a întâmplat cu puțin timp în urmă, în localitatea Bogați.

Aici, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cei voluntari, dar și reprezentanți ai Ocolului Silvic intervin pentru a stinge un incendiu care se manifestă la vegetația uscată de pe o suprafață de peste 10 hectare de pădure din localitatea Bogați.

Foto principal: Arhivă/ Descriptiv, Foto interior: ISU Argeș

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570×90 MAIA