Donaris 930 x 122

bolnavi

Argeș: Investiție uriașă pentru sănătate!

Argeș: Investiție uriașă pentru sănătate!

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Pe 15 noiembrie a avut loc o ședință a Consiliului Județean Argeș în care cea mai importantă hotărâre vizează modificarea hotărârii privind aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici la faza de studiu de fezabilitate actualizat, precum și a documentației tehnico-economice faza PT pentru obiectivul „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

Proiectul respectiv a fost inclus la finanțare în cadrul PNRR.

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

În lista de 49 de obiective de investiții componenta 12 – Sănătate, la poziția 3 se regăsește Spitalul Județean de Urgență Pitești cu investiția Laboratorul de radioterapie.

Proiectul vizează construirea unui corp de clădire cu funcţiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta printr-un tronson de legătură, Secţia de Oncologie existentă.

Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și se va amplasa în zona de sud-est a secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgență Piteşti, la aproximativ 4,6 m faţă de aceasta.

Ulterior construcției, clădirea va fi dotată cu echipamente, dotări şi active necorporale de ultimă generaţie propuse a fi achiziţionate prin proiect.

Tehnologia de ultima generaţie IMRT – VMAT asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecţiunilor oncologice.

Valoarea totală a investiției este de 74.700.328 lei cu TVA.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • jd spune:

    asa da, nu stadion !

  • Eduard spune:

    Bani pentru electronice și betoane. Dar oameni pentru a le utiliza avem, sunt pregătiți, buget pentru salarii, buget pentru consumabile, buget pentru investigații și tratament? Tot pe liste de așteptare întinse pe 6 luni de faci metastază?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3