930×122 CAPRA 5

droguri

Argeș. Mascații au săltat traficanți de droguri!

Argeș. Mascații au săltat traficanți de droguri!

Citiți și: Au înscenat accidente și au fentat firme de asigurări cu 80.000 de €

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat 7 percheziții domiciliare, în județul Argeș.

Aceștia au descins la locuințele unor persoane bănuite de efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

Citiți și: DIICOT și Poliția, mega-operațiune! Peste 230 de percheziții în această dimineață!

,,În seara de 3 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Câmpulung și orașul Mioveni, la locuinţele a 5 persoane bănuite.

 

Din cercetări s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2022 până în octombrie 2023, bănuiții ar fi avut preocupări sistematice de comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv și a drogurilor de risc și mare risc (ADB Butinaca, canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse între 25 și 500 de lei, către consumatori din județul Argeș, preponderent tineri (inclusiv elevi de liceu).

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, cântare electronice și 5 telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Argeș. Mascații au săltat traficanți de droguri!

La data de 3 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 5 persoane bănuite.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, transmite Poliția Argeș.

Sursă imagini: IPJ Argeș

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90