Donaris 930 x 122

Arges

Argeș. Misiune specială în poligon. Autoritățile avertizează

Argeș. Misiune specială în poligon. Autoritățile avertizează

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a desfăşurat vineri, 3 noiembrie a.c., într-un poligon amenajat în localitatea Suseni, o activitate de distrugere a muniţiei găsită neexplodată, din timpul celor două războaie mondiale, pe raza județului Argeș.

Este a doua misiune de distrugere controlată din acest an, transmite ISU Argeș.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

De această dată au fost asanate proiectile explozive, grenade și alte elemente de muniție.

„Pe timpul misiunii, un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Bradu și Punctul de Lucru Rociu au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere ale incendiilor și intervenția medicală, la nevoie.

Nu au fost incidente, iar pentru asigurarea restricționării traficului în zonă și siguranței în poligon, la fața locului, au fost prezente câte un echipaj de la Inspectoratele de Jandarmi și de Poliție ale județului Argeș.

Argeș. Misiune specială în poligon. Autoritățile avertizează

Dat fiind faptul că aceste elementele explozive sunt descoperite, de obicei, de către cetățeni, iar pericolul la care sunt expuși este deosebit de mare, reamintim măsurile prin care se pot evita situațiile nedorite:

-Nu atingeți aceste elemente;

-Nu le loviți sau mişcați din locul în care au fost găsite;

-Nu încercați să demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi.

Atenție!

Pirotehnicienii argeșeni reamintesc cetăţenilor că aceste elemente sunt foarte periculoase.

În ciuda stării acestora de degradare, munițiile rămase neexplodate pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Totodată, trebuie să știți faptul că persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic de urgență 112, pentru a anunța ce au constatat.

În caz contrar autoritățile vor aplica sancțiuni potrivit legislației în vigoare”, mai informează ISU Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90