EcoMoto 930×122

perchezitii

Argeș. Percheziții la o Primărie importantă, acum!

Update, ora 13:10, IPJ Argeș transmite:

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

„În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Pitești, pe raza judeţului Argeș, dintre care una la sediul unei primării și celelalte două la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare și abuz în serviciu, conform art. 320 alin.1, 323, 295 și 297 din Codul Penal.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

În urma activităților, au fost ridicate mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie în cauză, urmând ca după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun.”

Știrea inițială, ora 12:24

În acest moment, ample percheziții au loc la sediul Primăriei din localitatea argeșeană Poiana Lacului.

Instituția a fost luată cu asalt de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Verificările au loc în urma unei reclamații, potrivit primarului Ion Dumitrache.

Din instituție sunt ridicate mai multe documente.

Declarații în exclusivitate ale primarului pentru ePitesti

„Da, în acest moment sunt percheziții. Verificările sunt în urma unei reclamații din partea unui consilier USR, la Poliția Economică.

Polițiștii au ridicat facturile și ordinele de plată din 2019, 2020 și 2021.

A făcut reclamații la Poliția Economică, la Parchet, la DNA. Este în legătură cu scandalul acela cu Peco, cu motorina.

Avem patru mașini pe motorină, trei sunt de școală și una a primarului. Cu această problemă m-a reclamat peste tot (n.r. consilierul local USR).

Au ridicat facturile, ordinele de plată și va face confruntare, probabil cu cei de la Peco, de unde am luat (n.r. motorina).

Avem sute de dosare. Le-am prezentat. Mai am trei facturi pe care nu le găsim, de prin 2019, le căutăm. Nu este numai motorină, este dosarul complet. Le predăm și pe acestea, apoi facem verificare și gata”, a declarat primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache, pentru ePitești.

Foto descriptiv: ziaruldepenet.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • George zmb spune:

    Penibil! Politia face astfel de activitati mai mult pentru a fi postate in presa decat pentru ca ar fi cu adevarat necesare! Asta se cere, asta se da, dar in esenta rar au si urmari.

  • Un cetatean spune:

    @George zmb – Nu mai bate campii, nu mai fi lingaul primarului degeaba, ia cauta singur pe net si o sa gasesti informatii despre manariile facute cu combustibilii la primaria aia. O sa descoperi ca microbuzele scolare consumau ca si cum duceau copii la niste scoli aflate prin Spania sau prin Norvegia… Ma mira doar ca procurorii au intarziat atat de mult cu declansarea anchetei…

  • . spune:

    Nu am încredere nici in USR-işti şi nici în primar. Important este ca justiția să scoată Adevărul la iveală. Pana una alta drumul principal din comună trebuie asfaltat Urgent. Administrația județeană aprobați asfaltarea drumului cât mai repede!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90