New Profesional Consult 930 x 122

băut

Argeș. Pericol public la 17 ani! Băut, fără permis și cu mașina altuia!

Argeș. Pericol public la 17 ani! Băut, fără permis și cu mașina altuia!

Citiți și: Câţi kilometri mai poţi conduce după ce s-a aprins becul roşu

Un minor de 17 ani, fără permis şi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost prins de polițiștii rutieri conducând pe drumul național DN 73C, pe raza comunei argeșene Domnești, un autoturism împrumutat. Mașina îi fusese încredințată direct de către proprietar.

Agenții rutieri l-au supus pe adolescent și testării cu aparatul alcooltest, testare pe a picat-o. În urma rezultatelor, s-a dovedit faptul că tânărul consumase alcool.

Citiți și: Un polițist din Pitești, salvatorul neașteptat al unei tinere, lângă Dedeman

Atât adolescentul, cât și proprietarul mașinii la volanul căruia a fost surprins tânărul, s-au ales cu dosar penal.

IPJ Argeș precizează:

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un minor de 17 ani, din Aninoasa, care conducea un autoturism pe DN 73C, pe raza comunei Domnești, fără a deține permis de conducere.

Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că autoturismul în cauză i-a fost încredințat de către proprietar.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, respectiv de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere, conform art 335 alin. 1 și 3 din Codul Penal.

Totodată, în urma verificărilor, s-a stabilit și că minorul de 17 ani se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autovehiculul condus avea valabilitatea poliței RCA expirată, fiind aplicată măsura complementară de imobilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, conform prevederilor Legii 132/2017.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3