New Profesional Consult 930 x 122

băut

Argeș. Pericol! Un șofer de microbuz s-a urcat băut la volan

Argeș. Pericol! Un șofer de microbuz s-a urcat băut la volan

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

Un bărbat de 60 de ani, din Sălătrucu, șofer de microbuz, a fost oprit ieri în trafic pentru că nu purta centura de siguranță. Doar că aceasta nu a fost singura problemă.

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au descoperit însă că bărbatul consumase și alcool înainte să se urce la volan.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, precizează Poliția Argeș.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind aplicată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, permisul de conducere fiind reținut și eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Totodată, având în vedere natura abaterii constatate, (ce implică aplicarea măsurii complementare de suspendare a dreptului de a conduce odată cu constatarea abaterii), a fost solicitat un alt mijloc de transport din partea operatorului de transport rutier, pentru preluarea pasagerilor.

În microbuz se aflau cinci pasageri.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90