930×122 CAPRA 5

băut

Argeș. Pericol! Un șofer de microbuz s-a urcat băut la volan

Argeș. Pericol! Un șofer de microbuz s-a urcat băut la volan

Citiți și: Triplă inconștiență. I-a lovit mașina parcată în fața porții

Un bărbat de 60 de ani, din Sălătrucu, șofer de microbuz, a fost oprit ieri în trafic pentru că nu purta centura de siguranță. Doar că aceasta nu a fost singura problemă.

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au descoperit însă că bărbatul consumase și alcool înainte să se urce la volan.

Citiți și: Argeș. Tânăr dat dispărut, căutat în barajul Budeasa!

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, precizează Poliția Argeș.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind aplicată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, permisul de conducere fiind reținut și eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Totodată, având în vedere natura abaterii constatate, (ce implică aplicarea măsurii complementare de suspendare a dreptului de a conduce odată cu constatarea abaterii), a fost solicitat un alt mijloc de transport din partea operatorului de transport rutier, pentru preluarea pasagerilor.

În microbuz se aflau cinci pasageri.

Foto: Arhivă/ Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3