NOR CURIER 930X122

controale

ARGEȘ: PESTE 600 DE PERSOANE ȘI ZECI DE FIRME, LUATE LA VERIFICAT

Instituția Prefectului Argeș informează că acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2 continuă. Cetățenii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe măsurile de protecție sanitară: purtarea măștii, distanțarea fizică și păstrarea igienei mâinilor. De asemenea, de miercuri, 14 octombrie 2020, masca devine obligatorie în spațiile publice din Argeș pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 606 persoane și 65 de societăți comerciale. Au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.250 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală. 402 persoane au fost legitimate și 232 de autoturisme verificate, în cadrul acțiunilor punctuale.

Jandarmii argeșeni au aplicat o amendă în valoare de 500 lei și 4 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. Pompierii au verificat 17 societăți comerciale și 257 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 20 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală și au primit avertismente.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

Vă amintim că, la linia telefonică TelVerde 0800800165, puteți sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară, iar la linia telefonică TelVerde 0800800358 puteți apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19. De asemenea, la DSP Argeș este disponibil un call center la care argeșenii pot suna dacă doresc să afle informații despre pandemia de coronavirus, dar pot fi și îndrumați sau sfătuiți cu privire la infectarea cu virusul SARS CoV 2. Numărul unic este 021.414.44.48 și poate fi apelat la orice oră, de luni până duminică.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90