New Profesional Consult 930 x 122

pietoni

ARGEȘ: PIETONI ASPRU SANCȚIONAȚI! NU TRAVERSAU PE TRECERE

Argeș: Pietoni aspru sancționați! Nu traversau pe trecere. După viteză, a doua cauză a producerii evenimentelor rutiere grave este nerespectarea regulilor de traversare a drumului, potrivit Poliției Argeș.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Tocmai de accea, zilele trecute, pe 27 și 28 februarie, polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat o acțiune pentru diminuarea riscului rutier apărut ca urmare a acestui tip de abatere, fie că îmbracă forma traversării neregulamentare, fie pe cea a neacordării priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului.

Aproape 700 de sancțiuni au aplicat polițiștii rutieri argeșeni în urma abaterilor constate. Valoarea totală a amenzilor este de aproximativ 13.000 de lei.

Citiți și: Șoferii, obligați să reducă viteza! Amenzi uriașe!

Dintre cele circa 700 de sancțiuni, 110 le-au fost aplicate pietonilor pentru că nu traversau regulamentar.

De asemenea, au fost reținute 31 de premise de conducere ca urmare a neacordării priorității de trecere pietonilor, precizează sursa citată.

Pietonii trebuie:

-să fie atenţi la trafic, chiar dacă traversează pe trecere!

-să traverseze doar dacă şoferul a observat intenţia de a traversa şi dacă poate opri în condiţii de siguranţă!

-să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor).

Conducătorii auto trebuie:

-să îşi amintească mereu că apropierea de zonele trecerilor pentru pietoni și a zonelor cu trafic pietonal intens trebuie să implice şi creşterea atenţiei, pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut.

-să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează chiar și pe trecere, asemeni situaţiei care face obiectul indicatorului ,,Atenţie, copii!”

-să preîntâmpine orice eveniment neplăcut, în special lovirea unui pieton în orice situaţie, nu doar în apropierea de trecerile pentru pietoni. (Foto: arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90