930×122 CAPRA 5

căteasca

Argeș: Pod important în stare CRITICĂ!

Argeș: Pod important în stare CRITICĂ!

Citiți și: Exclusiv. O nouă localitate pentru autobuzele Publitrans

Consiliul Județean Argeș a elaborat o Notă Conceptuală privind necesitatea și oportunitatea elaborării documentației tehnice pentru o investiție îndelung așteptată și foarte necesară.

Este vorba despre execuția unui prag de fund și lucrări de stabilizare a malurilor aferente podului amplasat pe DJ 703 B la km 84+723 în comuna Căteasca.

Citiți și: 800 000 € pentru un pod deosebit de important, nerefăcut de 10 ani!

„Din Raportul de expertiză tehnică nr.11.1/10.11.2021 privind starea tehnică a podului amplasat pe DJ 703 B la km 84+723 în comuna Căteasca, județul Argeș, reiese că talvegul albiei a coborât cu cca 7,00 m față de anul 2010 când a fost construit podul.

La culeea Leordeni eroziunea malului stâng a condus la prăbușirea acestuia și la apropierea acestuia de elevația culeei la cca 2,00 m, din cei 20,00 m cât erau inițial în anul 2010.

La pila dinspre Leordeni piloții sunt descoperiți pe o înălțime ce variază între 0,50 m în aval și 2,00 m în amonte, iar radierul pilei este descoperit pe toată înălțimea ( 3,00 m), conform aceluiași Raport de expertiză tehnică.”, se arată în Nota menționată.

Concluzia expertului tehnic a fost aceea că podul se încadrează în clasa V de stare tehnică – critică.

Expertiza recomandă ca înainte de începerea lucrărilor de reparații la pod să se ia măsuri de stabilizare a malurilor și a talvegului în zona podului, lucrări care vor asigura o protecție a podului pe o durată de maxim 5-7 ani.

„Execuția obiectivului de investiții va asigura condiții tehnice minime pentru efectuarea reparațiilor podului, astfel încât acesta să devină funcțional în cât mai scurt timp, eliminându-se asfel inconvenientele generate de restricționarea totală a circulației.

Va fi încetinit fenomenul de afuiere a infrastructurii podului pentru o perioadă de 5-7 ani, timp în care s-ar putea efectua regularizarea raului Argeș, recomandată în cadrul Raportului de expertiză tehnică menționat.”, mai specifică autoritățile.

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Georgică spune:

    Domnilor de la e Pitesti , vă rog mult de tot veniți și în comuna Uda să vedeți cum arată DJ 703 B Morărești -Uda și poate îi arătați și domnului Mînzînă și doamnei A Nicolau ! Vă mulțumesc !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90