930 x122 grota rece

IJJ Argeș

Argeș. Prinși de jandarmi în fapt!

Argeș. Prinși de jandarmi în fapt! Mai mulți argeșeni au fost prinși că au intrat ilegal cu ATV-urile în fondul forestier. Aceștia s-au ales cu amenzi usturătoare.

Citiți și: Argeș: Vrei să devii jandarm? Au început înscrierile!

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni. Aceste acțiuni au avut ca scop prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 25.02.2024, jandarmii au desfășurat misiuni specifice și în zona împădurită a comunei Budeasa. În timpul acestor misiuni au depistat un grup de șase persoane care au intrat cu autovehicule de tip ATV în fondul forestier. În acea zonă, circulația în scop de agrement era interzisă fără acordul gestionarului.

Citiți și: Imaginile zilei! Sute de copii și cadre didactice au văzut ceva uimitor!

Cele șase persoane au fost sancționate contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 9, lit. f.

IJJ Argeș transmite:

„Reamintim cetățenilor faptul că încălcarea prevederilor Legii 171/2010 constituie contravenție și se poate sancționa cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, fiind interzis “accesul oricărui autovehicul în fondul forestier național, cu încălcarea art. 54 alin. (2) din Legea 46/2008, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția autovehiculelor din dotarea personalului cu atribuții de control prevăzut la art. 24, alin. (1), atunci când personalul se găsește în misiune, a autovehiculelor destinate transportului masei lemnoase din exploatările autorizate, a celor din dotarea administratorilor de fond forestier și a gestionarilor fondurilor de vânătoare”.

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, iar abaterile de la normele legale vor fi sancționate ca atare.”

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90