Donaris 930 x 122

isu argeș

Argeș. Se deschide! Mii de oameni vor depinde de asta

Argeș. Se deschide! Mii de oameni vor depinde de asta

Citiți și: Accident foarte grav în Vinerea Mare! Impact puternic ACUM, în Argeș

E oficial!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va construi un sediu în Domnești în care va funcționa o subunitate de pompieri.

Citiți și: Argeș. Flăcări imense au cuprins o casă, acum!

Acest proiect va fi demarat de Guvernul României.

Zona de intervenție va avea în componență 6 UAT-uri, cu o populație de peste 16 mii de locuitori.

Instituția Prefectului a județului Argeș informează:

,,Doamna ministru al justiției m-a informat astăzi, 3 august, despre demararea unui proiect extraordinar pe care Guvernul României și l-a asumat. 

În Domnești va funcționa o subunitate de pompieri!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Cpt. Puică Nicolae> al judeţului Argeş va construi un sediu în Domnești în care să funcționeze o subunitate de pompieri.

Zona de intervenție va avea în componență 6 UAT-uri, cu o populație de peste 16 mii de locuitori.

Era nevoie de acest demers!

Minimizarea timpilor de intervenție înseamnă mai puține pagube și, de multe ori, salvarea de vieți omenești.

Dispunerea actuală a subunităţilor generează timpi mari de răspuns pentru multe zone ale judeţului, cea mai mare problemă fiind in raionul de intervenție al Detașamentului de pompieri Curtea de Argeş.

Argeș. Se deschide! Mii de oameni vor depinde de asta

 – Guvernul a aprobat, astăzi, 3 august, Nota care permite trecerea unui imobil teren din domeniul public al judeţului Argeş în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Cpt. Puică Nicolae> al judeţului Argeş (U.M. 0175), în vederea construirii unui sediu în care să funcţioneze subunitatea de pompieri din localitatea Domnești

 – În acest raion de intervenție există 20 de localităţi, suprafaţa deservită de acest detașament reprezentând 42% din suprafaţa judeţului, având 43% din populația întregului județ.

Astfel, populația deservită de Detașamentul de pompieri Curtea de Argeș este de 89627 persoane, suprafața raionului de intervenție este de 1769,17 km2.

Un alt aspect relevant ce trebuie menționat este faptul că la nord de municipiul Curtea de Argeș începe zona montană împădurită a judeţului.

 – Prin actuala dispunere în teritoriu a subunităților aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Cpt. Puică Nicolae> al judeţului Argeș, nu este asigurată o intervenție în condiții optime, existând localități care se află la 24 de km față de sediul subunităților actuale.

Pentru minimizarea timpilor de intervenție și, implicit, pentru diminuarea ratei mortalităţii, a valorii pagubelor materiale și a consumului de resurse la intervenție este necesară crearea de noi subunităţi de intervenție.

 – Consiliul Judeţean Argeș și-a exprimat acordul de principiu pentru transmiterea terenului mai sus menţionat, din domeniul public al judeţului Argeş în domeniul public al statului, în vederea constituirii dreptului de administrare in favoarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţi de Urgențå <Cpt. Puică Nicolae> al judeţului Argeș, pentru înființarea unei subunităţi de pompieri în localitatea Domneşti.”, este mesajul transmis.

Sursă Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Andreea spune:

    Este o veste extraordinară pentru locuitorii din zona Argeșului că se deschide o subunitate de pompieri în Domnești. Acest proiect asumat de Guvernul României va aduce beneficii semnificative comunității, minimizând timpul de intervenție în situații de urgență și având potențialul de a salva vieți omenești. Având în vedere că această subunitate va acoperi 6 UAT-uri cu o populație de peste 16 mii de locuitori, mii de oameni vor depinde de promptitudinea și eficiența intervenției echipei de pompieri. Un pas important pentru siguranța și protecția cetățenilor!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90