EcoMoto 930×122

Arges

Argeș. Se schimbă tot la o importantă atracție turistică

Argeș. Se schimbă tot la o importantă atracție turistică

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Pe lângă proiectul cu bani europeni de reabilitare a Cetății Poenari, autoritățile județene au în vedere și derularea obiectivului de investiție ”Amenajare cale de acces mecanizată Cetatea Poienari”.

Proiect așteptat

Prin proiect se dorește realizarea unui mijloc de transport al turiștilor către monument printr-o instalație cu cablu.

Citiți și: Se schimbă tot! Permis de conducere de la 17 ani în România

Stația inferioară ar urma să fie poziționată pe malul stâng al Râului Argeș, iar cea superioară lângă Cetatea Poenari.

Cetatea Poenari

Cetatea Poenari

Locuri de parcare

Ar urma să se realizeze spații de parcare pentru autobuze, microbuze și autoturisme. Se vor amenaja grupuri sanitare publice și un punct de informare turistică.

Vor fi și magazine de comerț cu amănuntul, o zonă de alimentație publică, cu locuri de servit masa interior și exterior, spații tehnice.

Parcarea va fi amenajată paralel cu DN 7C la cote de nivel aproximativ egale cu cele de pe carosabil. Vor fi 76 locuri pentru autoturisme și microbuze și 7 locuri pentru autocare.

Hotărârea de alocare a unor terenuri din zonă în acest sens a fost luată ieri de Consiliul Județean în ședință extraordinară.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • George Tanase spune:

    E ok! Totusi, așa cum s-a procedat la reamenajarea cetatii Neamț coroborat si cu exemplul cetății Huniazilor supun spre analiză in primul rând, pur si simplu o refacere pe cat posibil cu materiale originale (din ruine) a întregii cetăți Poenari… inclusiv a unor acoperișuri cu crimele si poate turnuri cum au fost in epocă și altele asemenea, chiar si peste încăperile acesteia (desigur, cu concursul unor specialiști, arhitecți si constructori) cu rol in menținerea si conservarea pe termen cat mai lung a acestui important obiectiv istoric… Altfel, in acest mod ar crește atractivitatea istorică dar si turistica a acestui obiectiv… ce poate deveni in bună parte, de ce nu, si muzeu… stiind ca Cetatea Poenari l-a adăpostit cândva chiar si pe Vlad Țepeș… Restul sunt deja detalii ce se rezolva cumva in timp si de la sine funcție de interesul suscitat de acest obiectiv istoric si pe cale de consecință de… numărul turistilor.Succes!

  • Gabriel spune:

    Accesul mecanizat ar fi bun ptr persoane varstnice si ptr cele cu probleme de sanatate.In rest,accesul mecanizat ar trebui limitat ptr ca,1) se supraaglomereaza cetatea si 2) care ar mai fi frumusetea turismului montan? A da,e ca si cum ai fost pe Transfagarasan dar nu ai coborat din masina decat la Vidraru si Balea Lac.
    Patetic…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90