Donaris 930 x 122

amenzi

Argeş: Societăţi amendate drastic de poliţişti

În ziua de 07 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș – Biroul Silvic, au acționat împreună cu specialiștri din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul prelucrării, deținerii și comercializării de material lemnos, verificând activitatea unei societăți comerciale cu sediul în comuna Rucăr.

Citiți și: Noutate în Codul Rutier: ce riscă șoferii leneși

În urma verificărilor, s-a constatat o diferență între stocul scriptic și cel faptic, la un punct de lucru de pe raza localității Rucăr, constând în lipsa cantității de 7,19 mc lemn foc specia fag.
Ca urmare a abaterii constatate, societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice pentru cantitatea de material lemnos lipsă, în valoare de 1234 de lei.

De asemenea, s-a constatat o diferență între stocul scriptic și cel faptic, la un alt punct de lucru de pe raza localității Dragoslavele, constând în lipsa cantității de 10,43 mc lemn foc, specia fag și 2,39 mc lemn rotund, specia fag.

Citiți și: Atenție, părinți! Jucării periculoase în magazine

Ca urmare a abaterii constatate, societatea a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice pentru cantitatea de material lemnos lipsă, în valoare de 2806,6 lei.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

570 pe 90 Costache